מחלת הנשיקה

דיון מתוך פורום  שפעת

18/09/2012 | 21:15 | מאת: אורית

שלום לרופא, לאימי בת 81 עשו בדיקות כיוון שלא הרגישה טוב: חולשה, חום נמוך, כאבי פרקים, כאבי ראש והזעת-יתר. בבדיקות של IGM, IGg רופאת המשפחה אמרה שלפיהן יש לאימי מחלת הנשיקה. קראתי שצריך לעשות בדיקת EBV או CMV לגילוי המחלה. האם זה נכון? כעת אימי מרגישה מאוד לא טוב: חולשה ובעיקר הזעת-יתר. כמה זמן יעבור עד שהסימפטומים האלו יעלמו והאם יש צורך לעשות את הבדיקות שהזכרתי לעיל? המודאגת, אורית

שלום אורית, 1. EBV ו- CMV הם שני הגורמים העיקריים ל'מחלת הנשיקה' בישראל. 2. 'מחלת הנשיקה' איננה מחלה שכיחה בגיל 81. 3. לשילוב של "חולשה, חום נמוך, כאבי פרקים, כאבי ראש והזעת-יתר" יכולות להיות גם סיבות רבות אחרות, ואני מציע לך להתייעץ על כך עם רופא/ת המשפחה של אמך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום שפעת