חיסון שעפת החזירים

דיון מתוך פורום  שפעת

19/07/2010 | 19:06 | מאת: נלי

בנובמבר 2009 קיבלתי חיסון שפעת החזירים ומיד לאחר כשבועיים נתקפתי בקוצר נשימה ונזלת, המלווים אותי עד היום ללא הפסקה. הופנתי לרופא ראות ואלרגיה. הבדיקה לאלרגיה הייתה שאין לי אלרגיה. בדיקת ראות צילום חזה יצא תקין ובדיקת ספירומטריה עם מרחיבי סימפונות נפח ריאות יצא תקין. מה תעתך בנושא? האם שמעת עוד מקרים שדומים לשלי?

שלום נלי, אינני מכיר באופן אישי מקרים דומים לשלך, ומשרד הבריאות טוען שעד כה לא התגלו בארץ תופעות לוואי משמעותיות לחיסון כנגד 'שפעת החזירים'. הרבה בריאות אפי

19/07/2010 | 23:11 | מאת: רינת

קראי פה: עדות נפגעי החיסונים (5): הצטברות חמורה של נוזלים בריאות לאחר החיסון לשפעת החזירים http://vaccinesinc.blogspot.com/2010/03/5.html

19/07/2010 | 23:13 | מאת: צריך לדייק

אמנם שני תרכיבי החיסון ל'שפעת החזירים' שיובאו ארצה (באוקטובר 2009) לא היו כנראה כל כך הכרחיים (לאנשים ללא גורמי סיכון לפתח את סיבוכי המחלה), והיו ספקות לגבי בטיחותם לעומת תרכיבי חיסון אחרים (דבר שמנע את אישורם לשימוש בארה"ב)- אבל מצד שני נראה שהחיסון בכללו היה יעיל למדי במניעת המחלה, וגם תופעות הלוואי שלו (בטווח הקצר) היו מעטות יחסית. כך שגם מי שלא מתלהב עקרונית מחיסונים צריך לקחת את הדברים בפרופורציה המתאימה. במקום להתרכז בהיסטוריה ולתקוף את החיסון הנ"ל, אולי כדאי שנפנה כולנו מאמצים להבטיח שבעתיד משרד הבריאות: 1. ידאג ליבא ארצה את תרכיבי החיסון הטובים ביותר (מבחינת בטיחות ויעילות). 2. ידאג למסור לציבור מידע אמין ומלא אודות תרכיבי החיסון הללו. 3. ידאג לדווח, בשקיפות ובזמן אמת, על תופעות הלוואי המשמעויתיות (ושאר הבעיות) שהתגלו בנוגע לחיסונים אלו. 4. יסכים שגוף חיצוני (שאיננו קשור למשרד ו/או תלוי בו) יפקח על מבצע החיסונים ויבקר אותו.

מנהל פורום שפעת