חיסון לאדמת בהריון

דיון מתוך פורום  שפעת

28/06/2010 | 18:24 | מאת: ליזה

ד"ר הלפרין שלום. אני בהריון בשבוע 15+0. לא חליתי באדמת מעולם וכחודש לפני שנכנסתי להיריון קיבלתי חיסון (MMR?) נגד המחלה. נאמר לי בקופ"ח שלא מבצעים בדיקות דם לנוגדנים ומכיוון שיש לי רק חתימה אחת בכרטיס החיסונים עלי לעשות חיסון נוסף ולכן ניגשתי לטיפת חלב ועשיתי. השאלה שלי: נחשפתי לאחרונה לילדה חולה ואני מרגישה די לא טוב.. בעקבות שיטוט קצר באינטרנט נלחצתי נורא לאחר שקראתי א. שמסוכן להיכנס להריון מיד לאחר החיסון ושיש לחכות לפחות שלושה חודשים (ואני כאמור נכנסתי כעבור כחודש וכמה ימים..) ב. שמומלץ בכל מקרה לעשות בדיקת נוגדנים כי חלק מהמחוסנים לא מגיבים לחיסון. האם זה נכון!? בקופת החולים המליצו חד משמעית על החיסון כאילו הוא מכסה ומגן ב 100%.. אני מאוד חוששת מהעניין. האם אני באמת מוגנת נגד המחלה (עם החיסון שעשיתי בגיל 12 והחיסון של עכשיו)?? מה עלי לעשות במידה ולא? תודה רבה מראש. ליזה

שלום ליזה, 1. כיום אפשר להמתין רק חודש בין מועד ההתחסנות ב- MMR לבין מועד הכניסה להריון. 2. אם את מוטרדת מכך שאינך מחוסנת כנגד אדמת את יכולה לבדוק את רמת הנוגדנים בדמך לנגיף זה. הרבה בריאות אפי

28/06/2010 | 19:19 | מאת: ליזה

מנהל פורום שפעת