על סימני שפעת חזירים והתלבטויות חיסזונים

דיון מתוך פורום  שפעת

23/01/2010 | 21:49 | מאת: ברא

שבוע טוב, בעודי מתלבטת בעניין החיסון לילדתי כבת 3.5 ובין השאר מתייעצת בך בפורום זה ותודה בהזדמנות זו על התשובות, התפתח לו חום גבוה אצלה. מצב זה מעלה אצלי מס' שאלות ואודה מאד על תשובותיך. היום (שבת) בבוקר החל חום גבוה שהגיע עד 39, מלבד החום ישנה מעט נזלת, חוסר תיאבון ועצירות (שמאפיינת את הקטנטונת באופן כללי בכל פעם שמשהו אינו תקין בגוף), התקפי תחושת קור (כשהחום בסה"כ 38.5 אך כנראה היה במגמת עליה לאחר 4 שעות על נר אקמולי), מעט מתלוננת על כאבי בטן . שאלותי: 1. אני מניחה שייתכן גם שזו שפעת החזירים.. אין לה כאב באופן כללי במקום ספציפי אך תחושה כללית של עיפות, חולשה ו"קווצ'", האם ישנם סימנים נוספים שיכולים ללמדנו האם אכן זו שפעת החזירים או לא? האם ישנם תמרורי אזהרה שעלינו לשים לב אליהם? / בדיקות שרצוי לבצע?(רופא המשפחה לא נמצא מחר ואנו מתלבטים מה לעשות, כנראה נלך לרופא חלופי אקראי...) 2. יש לנו תינוק בן 8 שבועות- האם הוא מצוי בקבוצה שמיוחס לה סיכון רב יותר מאשר אוכלוסיות אחרות? אנו מאד חוששים שיידבק... 3. כמה זמן אחרי מחלת חום ניתן לחסן בחיסון (ללא האדג'ובנט)? (היינו אמורים לחסן ביום ה' האחרון, הגענו אפילו לקופ"ח ולבסוף בקשתי זמן נוסף לחשוב והילדונת טרם חוסנה, חשבנו לחסן מחר אך כנראה למחר זה לא רלוונטי...) 4. קצת מורכב: הבנתי שלאחר חשיפה לחולה בשפעת החזירים ישנה המתנה של כשבוע שאם לא נדבקים לאחריו ניתן לדעת שלא נדבקנו כנראה. הסימפטומים החלו היום ואילו לאחיה הקטנטנן בן 8 השבועות קבוע חיסון (מחומש+ פרבנר) שקבועים ליום שישי הקרוב ויש להם תופעות לוואי של חום גבוה. אולם, עד שבת לא נדע אם הוא נדבק או לא ואני חוששת שחלילה תתלבש עליו שפעת החזירים בנוסף לתופעות החיסון ובכלל לא נדע ולכן שאלתי היא אם רצוי לדחות לו את החיסונים בכשבוע נוסף אם לאו (מאידך, חיסון הפרבנר אמור להגן מפני ד. ריאות שהיא אחד הסיבכוים של השפעת כך שאולי כן רצוי להזדרז לחסנו בחסין שנקבע מראש?!) סליחה על האורך ותודה מראש על הסבלנות!! שבוע טוב.

שלום ברא, 1. יתכן שבתכם חולה ב'שפעת החזירים'. 2. סימנים מדאיגים של מחלה זאת כוללים קשיי נשימה, כחלון, שיעול דמי, כאבים בחזה, הקאות מרובות, סימני התיבשות, מיעוט שתן, פרכוסים, ירידה במצב ההכרה, בלבול, ירידה משמעותית בתפקוד, חום ממושך, החמרה במחלה לאחר תקופת שיפור ועוד. 3. תינוק בן 8 שבועות שנדבק בנגיף 'שפעת החזירים' עלול לפתח מחלה קשה. 4. מומלץ להמתין מספר ימים לאחר מחלת חום לצורך קבלת החיסון. 5. אני לא מוצא בשאלתך הצדקה לדחות את החיסון של התינוק (הבריא שלך) כנגד חיידק הפנוימוקוקוס. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום שפעת