בעניין חיסון ללא אדג'ובנט והמלצתך, אודה לתשובתך.

דיון מתוך פורום  שפעת

14/01/2010 | 01:12 | מאת: STRB

1.יש לנו בת בגיל 3.7 ובן בן כמעט 7 שבועות. בהתחשב בעובדה שלא ידוע לנו חלילה על מחלות רקע, האם די בעובדה שיש לנו כזה פצפון בבית (שנחשב קבוצת סיכון?!) כדי שיומלץ לנו להתחסן? שמתי לב שבפורום כשאתה נשאל לדעתך אתה מציין כי "משרד הבריאות ממליץ...", המלצות משרד הבריאות הרי ידועות... אודה מאד אם תוכל לומר מה אתה ממליץ בנסיבות אלו! תודה!! 2. מה הן תופעות הלוואי שנחשבות נורמליות בחיסון ללא האדג'ובנט, מה הסבירות לסבול מהן ולאורך כמה זמן? אודה מאד לתשובותיך, תודה ולילה טוב!

שלום STRB, 1. לשאלתך העקרונית: אני ממליץ לאנשים בריאים (ללא גורמי סיכון) לבחון את יתרונותיה של ההתחסנות (כנגד 'שפעת החזירים') עבורם מול תופעות הלוואי האפשריות של החיסון- ואז להחליט אם ברצונם להתחסן או לא. אם הם אינם יכולים לעשות זאת בעצמם אני ממליץ להם להתייעץ על כך עם רופא/ת המשפחה שלהם. 2. לשאלתך הספציפית: משרד הבריאות ממליץ לכל תושבי ישראל מגיל חצי שנה ומעלה להתחסן כנגד 'שפעת החזירים' (ואני מצטער אם סגנון תשובתי איננו לרוחך). 3. תופעות הלוואי האפשריות של חיסון זה (ללא אדג'ובנט) כוללות: תופעות מקומיות שכיחות כגון אודם, נפיחות, שטפי דם ו/או קשריות תת עוריות, וכאבים במקום ההזרקה; ותופעות כלליות שכיחות כגון חום, הרגשה כללית רעה, חוסר תיאבון, חולשה, עייפות, הזעה, צמרמורת, כאבי ראש, כאבי שרירים, וכאבי פרקים. תופעות אלו- שחולפות בד"כ בתוך יום יומיים- עלולות להתרחש בתדירות של בין 1:100 ל- 1:10 מתחסנים. תופעות פחות שכיחות- פריחה וגרד ועלולות להתרחש בתדירות של בין 1:1000 ל- 1:100. תופעות נדירות- כאבי עצבים, תחושת נימול, התכווצויות, ירידה חולפת במספר הטסיות בדם ותגובות אלרגיות- לרבות הלם אנפילקטי, עלולות להתרחש בתדירות של בין 1:10000 ל- 1:1000. תופעות נדירות מאד- Vasculitis עם פגיעה כלייתית, Erythema multiforme, Neuritis, Encephalomyelitis ו- Guillain-barre Syndrome. הסיכוי לכך הוא פחות מ- 1:10000. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום שפעת