שפעת בפעם השלישית בחודש וחצי

דיון מתוך פורום  שפעת

16/03/2019 | 20:44 | מאת: Carmit

הייתי חולה לפני כחודש וחצי ואובחנתי עי רופא המשפחה כחולה בשפעת. לפני שבועיים הייתי שוב חולה וקיבלתי אנטיביוטיקה למשך שבוע. לפני שבוע סיימתי את האנטיביוטיקה ועדיין הרגשתי קצת חולה, אתמול בבוקר שוב קמתי חולה עם 39.8 מעלות חום, ניגשתי לרופא ושוב הוא אמר שיש לי שפעת. האם זה הגיוני? מה אפשר לעשות? האם יש צורך בבדיקות יותר מקיפות כדי להבין את מקור הבעייה? אשמח לתשובה

שלום Carmit, 1. כדי לאבחן שפעת בוודאות יש לבצע בדיקות יעודיות (כגון תרבית נגיפית או PCR). כשרופא (כולל הח"מ) אומר שפעת ללא בדיקה כזו כוונתו ל"מחלה דמוית שפעת". 2. בתקופה זו של השנה זה "הגיוני" לחלות ב"מחלות דמויות שפעת" (גם אם מדובר במספר פעמים), ואין הדבר מעיד בהכרח על בעיה בריאותית מיוחדת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום שפעת