עצה למניעת בעיית אכילה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

01/03/2012 | 00:31 | מאת: עדי

היי. אני בת 24 ויש לי בעיה שהתחילה שתקופת הצבא ומלווה אותי עד היום. אני גבוהה ורזה אך לעעולם לא מרוצה מהמראה החיצוני שלי. אני בביקורת עצמית מתמדת, שקילה יומיומית ומוודאה שאין עליה במשקל. הבעיה היא התקפי בולמוס נוראיים שהורסים לי הכל. מפתחים שנאה עצמית תהומית, הורסים לי את הבריאות, תחושה של גועל, סלידה ושנאה גדולה ואני לא יודעת איך לצאת מזה. במשך ההזמן הצלחתי להלחם בזה. אני בן אדם לחוץ מטבעו כך שזה היה מגיע ברגעי לחץ בעיקר. הבעיה היא שכשמגיעה תקופת המבחנים אני לא מצליחה לשמור על עצמי לאורך זמן ואם התקופה נמשכת אני נופלת בסוף ולא מצליחה לצאת מהמעגל עד שנגמר המבחן האחרון. בבקשה, הייתי שמחה לקבל טיפים יעילים. אני מודעת לצריכה של מים, פירות וירקות, תזונה נכונה. למרות הכל תקופת המבחנים מכריעה אותי. איך אוכל לעבור את תקופת המבחנים הבאה בשלום? תודה מראש, ניצן

שלום לך. תקופת הבחינות ידועה בכך שהיא מחמירה את כל תסמיני הלחץ והקושי, בפרט סביב אוכל. לצערי טיפ תזונאי זה לא מה שיעזור לדעתי. אני חושבת שמאד יעזור לך ליווי טיפולי של פסיכולוגית ותזונאית. האכילה היא רק הסמפטום ולכן הפתרון איננו בעוד טיפ שקשור לשתיית מים או אכילת ירקות. הפתרון יהיה דרך הרגעת הלחץ, ומציאת דרכים יעילות יותר להתמודד עם הלחץ כשאת מרגישה אותו. ישנה הודעה שלי מ28.2 על אפשרויות טיפול. בנוסף, כסטודנטית, אולי יש במוסד שאת לומדת בו ליווי פסיכולוגי מוזל. אם תרצי שאסייע לך למצוא מקום מתאים אשמח. חבל שחייך ינוהלו על ידי ההתקפים האלה וההרגשה הרעה, בעוד שכסטודנטית גבוהה, רזה (ובעלת מודעות עצמית כפי שניתן להתרשם ממה שכתבת), את יכולה לחיות חיים יותר שמחים וקלים. אני ב [email protected]

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית