הפרעות אכילה לילד בן 3.5

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

30/12/2011 | 00:35 | מאת: מירב

ערב טוב גילי, הבן שלי בן 3.5 פשוט לא אוכל אוכל המוגדר כנורמלי. האוכל היחיד שמוכן פתיתים לבנים, פסטה לבנה, אורז לבן לעיתים בתוספת קוטג'. גם סנדוויץ או עם קוטג' או דבש.. אם חלילה מגלה משהו בתוך הואכל כמו תבלין אגוז מוסקט בוכה שיש לו "ליכלוכים" ומסרב לאכול. בעבר היה אוכל שניצלים, צ'יפס, בולונז, טוסטים, אך לאט לאט החל לדחות את האוכל עד שהגיע למצב שסיפרתי - כיום. עשיתי לו בדיקות דם, שהראו שהכל בסדר כולל ברזל ויטמינים אך לדעתי זה בלל שאני נותנת לו כל יום דובוני וויטמים (מולטי ויטמין וויטמין סי). כמובן שגם לא נוגע בפירות, ירקות, בשר עוף וכו. לעיתים אני מצליחה להוסיף לו כף מרק עוף (רק מהמים) לתוך הפתיתים או האורז אבל שוב אם רק מגלה משהו אפילו תבלין ירוק - הוא לא יגע בזה יותר. יש לו עוד ארבעה אחים בבית שאוכלים בסדר גמור (אחותו הגדולה לא אוכלת גם כן פרות וירקות מגיל קטן אבל לפחות אוכלת דברי אחרים ומגוונים). בבית יש תמיד ארחת צהריים בייתית שאני מכיה לשאר הילדים וכנ"ל גם ארוחות ערב המוגשות שלולחן בשעה קבועה. אני אובדת עיצות, חסרת אונים ופשוט לא יודעת מה לעשות. הבנתי שיש מרפאה להפרעת אכילה בשניידר. האם מומלץ? בנוסף בזמן האחרון, מידי פעם, טוען שעושים שיש לו רעש באוזניים אם הטלויזיה מוגברת או שמישהו צועק. האם זה קשור? האם קשר לוויסות ריגשי? גילי, אנא כווני אותי מה לעשות. אני ממש מתוסכלת. הרבה תודה לך !!!!!!!

שלום מירב. אני מפנה אותך בשמחה לידיה המקצועיות של ד"ר הדס אבני, רופאה המומחית לתחום זה ומנהלת פורום הפרעות אכילה לגיל הרך. העתיקי את שאלתך לשם בדיוק כפי שכתבת ואני בטוחה שתקבלי מענה מקצועי. הנה הקישור לפורום. בהצלחה http://www.doctors.co.il/forum-3540

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית