אוהבת לאכול אצל אחרים

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

28/05/2011 | 21:09 | מאת: ענת

הי, מקווה שהגעתי לפורום המתאים. הבת שלי בת 6. ילדה בריאה, חכמה ומתוקה ורזה. בבית.. היא לא אוהבת לאכול. כל ארוחה זו מעין ויכוח של "תאכלי עוד/לא לקום מהשולחן". אבל, בבתים אחרים.. כשהיא נפגשת אצל חברות אחה"צ.. די בסמוך לזמן הגעתה.. היא מבקשת משהוא לאכול. אני מסבירה לה שזה לא יפה ולא מנומס... כועסת עליה/מענישה אותה וכלום לא עוזר. אני יודעת את זה "דרך האמהות" שמספרות לי כמה כיף זה שהילדה שלי אוהבת לאכול... ואני משתגעת מזה. למה זה?

היי ענת את מודאגת מכך שבתך מבקשת לאכול בבתים של אחרים ומה שעולה בדעתי זו השאלה- מדוע זה כל כך מלחיץ אותך. נשמע שאת מאד מוטרדת מעניין הנימוס בבתים של אחרים וזה מובן, אבל אני מאמינה שמשהו ביחס שלך לאכילה אצל אחרים עובר לבתך ופועל כ"מים גנובים ימתקו". יש לילדים חיבה גדולה לאכול אצל אחרים. זה חלק מחוויית הביקור מבחינתם. ייתכן גם, שבתך מתייחסת לאוכל כאל משהו מרגיע וזקוקה לכך בביקור על מנת להרגיש טוב יותר. מעניינת העובדה שבבית הילדה לא אוכלת לשביעות רצונך. ברור מדוע זה יוצר תחושה של תסכול אצלך, שאת מנסה לתת לה והיא לא לוקחת, אך מאחרים מבקשת. לאכילה יש רבדים רגשיים רבים ולכן סביר הפגיעה שלך היא לא מהעניין הקונקרטי של האוכל אלא מכך שאת מרגישה שנוצרת תחושה אצל האמהות האחרות שאת לא נותנת לה מספיק, ושהן כן מצליחות לתת כיוון שמדובר בגיל צעיר וקריטי, הייתי מציעה לך לפנות למספר שיחות של הדרכת הורים שיעזרו לך להבין מה קורה בבית בעניין האוכל, מה הוא מייצג בדינאמיקה בינכן ומדוע נוצר מצב שדפוסי האכילה בבית ובבתים של אחרים מנוגדים. זה הרבה יותר חשוב מאשר עניין הנימוס לדעתי, כי הסמפטום לרוב נעוץ במשהו יותר עמוק שכדאי לפתור לגבי עניין הנימוס, ולא כפתרון אלא רק כדי להרגיע אותך בעניין הזה, מנסיוני, אנשים מאד אוהבים שילדים מרגישים אצלם נוח בבית ואוכלים בשמחה. בנוסף לכך, אולי תציעי לבתך שתבחרו יחד משהו להביא לבית של החברה ושאותו הן תאכלנה יחד, וזה רק כדי שלא תרגישי שלא בנוח שבתך אוכלת, אך שוב, זה העניין המשני והעניין הראשי הוא להבין מה קורה בבית מה דעתך? גילי

30/05/2011 | 22:35 | מאת: ענת

גילי שלום, תודה על התייחסותך. קיבלתי בהבנה את דבריך. אחרי שקראתי את מה שכתבת הרגשתי שאולי הבעיה אצלי כלומר.. מכיוון שהילדה היא מעין "כרטיס ביקור" שלי אני הייתי רוצה שתתנהג יפה ובצורה מנומסת אצל אחרים ולבקש אוכל מתפרש בעיניי כלא מנומס ואולי פה הבעיה. יצא לי לדבר טלפונית עם אשת מקצוע בתחום הייעוץ החינוכי בין ילדים/הורים ולדעתה הילדה נמצאת במצוקה כל שהיא וצריך לדעת מה הסיבה.הדבר היחידי שעולה לי בראש הוא שזו דרך של הילדה לקבל תשומת לב מהאמא האחרת ..(יש לי עוד 3 בנות קטנות ממנה) אני עושה הכל ומאוד משתדלת לחלק את עצמי בצורה "נכונה" בין 4 הבנות שכולן קטנות ואולי באיזשהוא מקום הילדה "הגדולה" מחפשת תשומת לב גם במקום אחר. יכול להיות? נראה לי שזה מעיד על מצוקה? תודה

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית