לגילי

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

22/03/2011 | 17:08 | מאת: הוד

גילי, שלום. אני סובלת מאכילה כפייתית ודיכאון,והתייעצתי איתך לפני זמן מה לגבי הטיפול שאני מצויה בו, ושינויים ושיפורים אפשריים. ובאמת הטיפול הפסיכולוגי הפך לפעמיים בשבוע, ויש לי כיום גם ליווי תזונתי.. כעקרון אני מרגישה שהטיפול הרגשי הפך הרבה יותר משמעותי עבורי, ונוצר קשר הרבה יותר עמוק. אך, דווקא האכילה הכפייתית והדיכאון לא השתפרו במבט כללי.. דווקא כי נוצר טיפול הרבה יותר משמעותי, ועדיין התחוות כל כך קשות, אז יש הרבה יותר יאוש. כי לכאורה, עשיתי כל מה שרק אפשר כדי לעזור לעצמי, ועדיין אין שינוי. ועולה בי כל הזמן ההרגשה שאין אף אחד בעולם שבאמת יוכל לעזור לי. נכון שהצלחתי להפוך את ההתקפים מיומיומיים ל-4 ימים בשבוע, וגם זה משהו, אך זה בהחלט לא מספק. וקשה לי עם כל התהליך הזה..להאמין שהסוף יהיה טוב ושיש סיכוי. עד מתי? מה שמכביד עלי עוד יותר, זה שיכלתי לתת יותר אמון וסבלנות לתהליך, אך ממש בתקופה הכי שחורה שלי, רגע לפני השינוי בטיפולים, העלתי איזה 7 קילו ומאז הגועל העצמי שלי ברמות שכבר אי אפשר לשאת. ובאטח לא לגלות הבנה לתהליך.. אני מרגישה שאני חייבת שינוי מיידי. וכמה שאני יודעת שדברים לוקחים זמן, אני לא יכולה לשאת את המצב הזה.. לוידעת בדיוק במה תוכלי לעזור לי.. הוד. הפסיכולוגית ממליצה לי כבר זמן מה להתחיל טיפול תרופתי בדיכאון כדי להשיג הקלה מיידית, אך אני לא תולה בזה את השינוי המיוחל, ולכן בינתיים נמנעת מלהחליט..

היי הוד אל תמעיטי בערך השינוי שהתרחש של הורדת ההתקפים ל4 ימים בלבד בשבוע! מעבר לכך, אני חושבת שיש מקום לנסות את הטיפול התרופתי בהתאם להמלצת הפסיכולוגית. אני שמחה ממש לשמוע שהטיפול הרגשי הפך למשמעותי ונשמע לי שאת בדרך הנכונה גם אם כעת אינך רואה את האור בקצה המנהרה. מה דעתך לשלב פעילות גופנית במסגרת כלשהי (אפשר גם מסגרת טיפולית) על מנת לתת לגוף הזדמנות להתעצב ולהגביר את חילוף החומרים באופן שגם יסייע להרגשה הכללית שלך? זו המלצה כללית טובה שקשה ליישם אותה, אבל אם תמצאי משהו של פעמיים בשבוע שתוכלי להתמיד בו, יש לי תחושה שזו יכולה להיות חוליה משמעותית בהתקדמות מה דעתך? גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית