הפרעת אכילה של אחותי

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

19/02/2011 | 11:19 | מאת: דפנה

שלום גילי אחותי בת 32, לדעתי סובלת מהפרעת אכילה. היא הורידה במשקל לאחרונה מתוך כוונה (לא שהיתה מלאה), היא כל יום מבצעת פעילות גופנית, יש פעמים שהיא מסוגלת לאכול חצי חבילת עוגיות עם הקפה, ואחר כך עוד דברים (היא לא מקיאה,יש לה פובית הקאות) וימים שהיא אוכלת אך ללא פחמימות למשל ,עוף עם ירקות וכו'. היא עסוקה באוכל קלוריות ופעילות גופנית כל היום. יש לה חוסר ברזל כבר כמה שנים, ובי 12 בעבר לקחה ברזל אך זה ניפח אותה והיא לא לוקחת יותר. היא מדוכאת ונראית לא טוב בימים האחרונים (חיוורון) היא לא מוכנה ללכת לרופאה,או ליעוץ. האם יש דרך לגרום לה להגיע לרופאת המשפחה או לגורם רלוונטי אחר ? היא חברת קופת חולים כללית. תודה

שלום לך. נשמע שאת אחות מעורבת וטובה. אם אני מבינה נכון ממה שאת כותבת, אחותך אינה במצב של תת משקל והיא כן אוכלת (למרות שעסוקה בקלוריות) ובמובן הזה יש לך מרחב לחשוב כיצד לנסות ולשכנע אותה לפנות לטיפול. השאלה הקשה ביותר ששואלים אותי כאן היא איך לגרום למישהו להגיע לטיפול. זו שאלה קשה כי זה מאד אינדווידואלי לכל אדם וגם כי אדם שלא מוכן לעזור לעצמו קשה מאד לשכנע אותו לעשות אחרת. הרבה פעמים מה שיכול לעזור זה ההבנה של האדם שהוא פוגע באחרים דרך האופן שבו הוא מזיק לעצמו. לדוגמא, אם לאחותך יש ילדים (או אם היא רוצה שיהיו לה), תוכלי להגיד לה שאם היא פוגעת בבריאות של עצמה, הילדים שלה עלולים להפגע מזה בטווח הרחוק. אני לא יודעת מה טיב היחסים בינכן והאם אחותך דואגת לעצמה באופן כללי, אבל אם את מרגישה בנוח, נסי לשתף אותה בכך שאת מודאגת ונסי לפנות אל הקושי שלה. ממה שאת מתארת אני מניחה שגם לאחותך קשה עם המחשבות הטורדניות על אוכל, ולכן תוכלי אולי להציע לה לפנות לטיפול לא כדי לעלות במשקל אלא כדי להרגיש יותר טוב, להפחית מחשבות על אוכל, ואולי אף לפנות לתזונאית על מנת לסייע לה לשמור על המשקל שהיא רוצה בדרך בריאה. נסי לא להעביר מסר שמטרת הטיפול היא להפסיק את התהליך שלה, אלא לסייע לה לעשות אותו בצורה בריאה ועם פחות סבל. את גם מוזמנת להראות לה את ההתכתבות שלנו. מקווה שזה עוזר. גילי

08/03/2011 | 00:16 | מאת: help

היי, שכחתי לציין שלפני שהתחליה האכילה הרגשית , ירדתי במשקל וכבר 3 חודשיים אין לי מחזור מה שמוסיף עוד יותר למתח ,דאגה תסכול מבחינתי מה אפשר לעשות גם בנוגע לזה?

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית