המשך תגובה..

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

25/01/2011 | 09:16 | מאת: הוד

גילי, שלום! קודם כל תודה רבה על התייחסותך.. האמת היא שאחד הדברים שהכי מציקים לי בטיפול, הוא ההרגשה שאין נגיעה בדברים עמוקים, במה שגורם להפרעה, אלא יותר התעסקות בהפרעה עצמה. כמו סקירה איך היה לי השבוע, ותובנות אישיות שלי.. אני יודעת שבטיפול פסיכולוגי העיקר זה מה שהמטופל מביא, ולכן לכאורה אולי אני אשמה בזה שמבחינתי אין נגיעה במה שמעבר לאוכל.ועדיין זה מתסכל. ניסיתי לדבר על זה עם המטפלת והיא קיבלה את הדברים, אבל אמרה שמבחינתה כל ההפרעה מספרת סיפור הרבה יותר עמוק שראוי שניתן לו את המקום שלו וכו'. הבעיה שמבחינתי זה לא מספר שום סיפור ולא נוגע בשום משהו עמוק, כשהטיפול נוגע רק ברובד הזה. זה מתסכל אותי ומוציא לי את הסבלנות. בגלל כל זה אני לא מרגישה שהטיפול משמעותי עבורי, והרבה יוצא לי לחשוב מה הטעם בו בכלל. המטפלת רוצה שאעבור לפעמיים בשבוע ולכאורה שזה יעמיק את הקשר, וישנה אותו. אבל מבחינתי זה אבסורד, כי אם אני מרגישה שפעם בשבוע זה בזבוז זמן וחסר משמעות, מה אעשה שם פעמיים בשבוע?? אוסיף שאני כן מרגישה שהמטפלת ממש מבינה אותי, אבל העיסוק הוא לא בדברים ורגשות משמעותיים. וכאילו אין רצף, אלא כל פעם תבואי ותגידי מה עובר לך בראש.. ולכן אני נמצאת במקום שאני שוקלת להפסיק את הטיפול, אך יחד עם זאת יכול להיות שהעיסוק הוא רדוד בגללי. ואז שום טיפול שבעולם לא יהיה יותר מעמיק ומשמעותי עבורי. תודה על התייחסותך.. הוד.

היי הוד אני חושבת שטוב שפתחת את תחושותייך בטיפול שאת נמצאת בו. אם אמרת את הדברים באופן ברור כפי שכתבת אותם כאן, אז אני מאמינה שהמטפלת שלך הבינה, ועשתה מה שהיא יכולה כדי שתרגישי אחרת. בטיפול אין נכון ולא נכון אבל אני חושבת שיש משמעות להרגשה הכללית שהטיפול נותן ולפי מה שאת מתארת אם הבנתי נכון, ישנו תסכול שקשור לאופי השיחה ותחושה שלא מצליחים להגיע למשהו יותר משמעותי ואינך יודעת אם טיפול אחר יגרום לך להרגיש אחרת. הדעה שלי בעניין זה, ועלי לציין שלא כל הפסיכולוגים יסכימו איתי היא שלעיתים כדאי לנסות משהו אחר ולראות כיצד מרגישים. טיפול כמו הרבה דברים בחיים הוא שילוב של מה שאת מביאה ומה הצד השני מביא, ובעיקר, מה נוצר מתוך האינטראקציה הזו. לעיתים חיבור מסויים מוציא משהו מסויים וחיבור אחר מוציא מאיתנו משהו אחר. כמובן שיש דברים שנביא איתנו לכל קשר טיפולי. איך יודעים? הדעה שלי היא שמנסים. לא קל לעבור טיפול אבל חצי שנה היא טווח זמן מייצג לפחות על מנת לדעת אם התחושה הכללית שאת יוצאת מהטיפול איתה, היא מספיק קרובה למה שאת זקוקה לו. זה לא אומר משהו שלילי על המטפלת ואני בטוחה שהרווחת הרבה גם מהטיפול כפי שהוא התנהל. מצד שני, חשוב לי לציין שצריך לקחת בחשבון שאולי הדיבור הוא קונקרטי כי אין תזונאית בתמונה, שתפקידה הוא בדיוק לדבר על מה אכלת השבוע וכו, ואולי אם היא הייתה לוקחת את החלק הזה, הייתן מתפנות לדבר על עניינים אחרים.יש משהו בסמפטום הזה שהוא כל כך ממלא ומתסכל שאני מניחה שיש לך צורך לדבר עליו ואולי זה צובע את כל התמונה ולא נותן לדברים אחרים לעלות. אם את כן רוצה לתת לטיפול הזה עוד סיכוי אולי כדאי להתחיל בשילוב של תזונאית בתכנית הטיפולית שלך (דבר שלדעתי הוא הכרחי בכל מקרה) ולראות האם זה משפיע על הטיפול בצורה שמאפשרת דיבור יותר מעמיק. מקווה שלא בלבלתי אותך... עדכני מה חשבת. גילי

30/01/2011 | 15:02 | מאת: הוד

האמת שלא בילבלת, אך אני נוטה בשלב זה לא להחליף טיפול.. מאוד קשה לי לפתוח את הסיפור שלי לפני עוד אדם, ויש בי תקווה שכן מתפתח בטיפול משהו חדש..בתקווה שיהיה טוב יותר. לא מאמינה שאם אעזוב את הטיפול יהיה בי כוחות נפש להתחיל משהו חדש. כעקרון דיברנו על נושא התזונאית, אך הפסיכולוגית חושבת שבמצב שאני מצוייה בו כיום זה שלב מוקדם מדי להכניס עוד משהו.. בתחילת הטיפול שהייתי במצב רגשי הרבה יותר טוב, היא זו שדחפה לכך.. אך לצערי היום אני במצב הכי גרוע שההיתי אי פעם, ודווקא היא אמרה שאולילא נכון כרגע..עדיין.. יכול להיות הגיוני? תודה- הוד

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית