מרגישה שאין לי שליטה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

04/10/2010 | 01:12 | מאת: רוית 1

אני בת 27 , התחתנתי לפני 3 חוד', כל ילדותי ונעוריי הייתי רזה מאוד - אף פעם לא היה לי נוח עם הגוף שלי ולמרות שהייתי מחוזרת ומוחמאת. בחודשים האחרונים אני אוכלת בלי שליטה כמויות אדירות של אוכל , אחריהם ממתקים ושוקולדים וקולה וגם כשאני לא רעבה- אני תמיד מוצאת מה לאכול אני אוכלת עד לרמה שאני מרגישה כבר אי נוחות והבטן כואבת (אני לא מקיאה), אני כאילו כל היום חושבת מה לאכול ומה לאכול אחרי שאני יסיים את האוכל וכך הלאה. אני מאוד מתביישת בזה - אחי העיר לי באחת הארוחות המשפחתיות והסב את תשומת ליבי. בהתחלה חשבתי שזה כנראה הלחץ של החתונה אבל החתונה עברה ואני הוספתי 12ק"ג בתקופה קצרה, אני מעשנת ולא מתעמלת או עובדת בצורה פיזית. ניסיתי כל מיני דיאטות ואני פשוט לא מצליחה וזה רק מייאש אותי יותר וגורם לי "לפצות" את עצמי בכמויות גדולות יותר של אוכל.. אני יודעת שזה מפריע לבעלי הטרי- ואני מוצאת את עצמי אוכלת בפרטיות - ולא לפניו. אני מרגישה ממש מתוסכלת ולא מצליחה לעצור את זה - כאילו זה יותר חזק ממני. כאילו "התמכרתי" לאוכל או לבטן המפוצצת והכואבת.. איך אפשר לעצור את זה? ניסיתי לאכול ארוחות קטנות מהבוקר - גיליתי שזה רק פותח לי את התיאבון ממש מוקדם.. ואז אני אוכלת המון כל היום. ניסיתי לחפש מידע באינטרנט ואז גיליתי את המושג "אכילת יתר כפייתית", תמיד חשבתי שיש אנורקסיה או בולימיה, איך ניתן לטפל בבעיה בהקדם ולהחזיר את השליטה על חיי

שלום רוית. ניכר שאת סובלת סבל רב מאובדן השליטה, וזה מובן. לא ניתן להתעלם מהחפיפה בין התקופה שחלפה מאז החתונה לבין התקופה בה חל שינוי קיצוני בדפוסי האכילה שלך. הדבר מביא אותי לשער שקיימים נושאים רגשיים שעולים סביב החתונה, וכך הם מקבלים ביטוי. אני ממליצה לך בחום לפנות לטיפול נפשי שיעזור לך לעשות סדר בדברים, ובמקביל לתזונאית שמתמחה בהפרעות אכילה ואכילה רגשית, אשר תסייע לך להחזיר את השליטה במובן המעשי. לדעתי בשלב בו את נמצאת, לא כדאי לוותר על טיפול שיעזור לך להבין מה קרה בחדשים האחרונים שעשה כזה שינוי. אשמח לעזור לך למצוא כתובת טיפולית מתאימה אם תבחרי בכך. גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית