נואשת

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

23/06/2010 | 01:08 | מאת: איילת

שלום, אני בת 24 ומאז שאני זוכרת את עצמי יש לי הפרעות אכילה (מכירים את האמא שעושה דיאטה לילדה בת השלוש שלה? זאת אמא שלי...) כמה מדרכי ההתמודדות שלי עם כך היו (ועדיין) הקאות ונטילת כדורים משלשלים וכו', לאחרונה התחלתי להבין שהאכילה שלי נובעת מהמצב הריגשי שלי זאת מאחר שאני אוכלת גם כאשר אני שבעה וחסרת תיאבון לחלוטין, זה משהו שקורה בעיקר לקראת סוף היום כאשר אני מרגיה שהתמודדתי עם דברים קשים במהלך היום וכי כעת מגיע לי פיצוי על כך, גם אם אכלתי לפני שנייה... אני בטוחה שעצם זה שאני מודעת לכך שאני אוכלת מתוך בעיות רגשיות אמור לעזור לי קצת לסנן או להתגבר על זה אבל זה פשוט לא! זה כאילו שיש לי שני סוגי רעב, רעב פיזי ורעב נפשי וכמו שאני אוכלת כדי להרגיע את הרעב הפיזי, כדי להזין את הגוף ולתת לו מה שהוא צריך כך אני מרגישה צורך לאכול כדי להרגיע את הנשמה ולמנוע את הרגש, אולי אני אוכלת כדי לא להרגיש או כי האכילה גורמת לי להרגיש טוב... או שניהם... אני עוסקת הבספורט על בסיס יומיומי לפעמיים פעמיים ביום, זה משהו שאני באמת אוהבת אך זה לא עוזר לי למנוע את האכילה וכך אני נותרת יותר מתוסכלת כיוון שאני עושה הרבה ספורט אך מעלה במשקל... כמו כן פניתי לעזרה פסיכולוגית ואני נפגשת עם הפסיכולוג שלי כבר כמעט חודשיים אך אני לא מרגישה שאני יכולה לדבר איתו על הנושא הזה, עדיין לא... האם יש פה מישהו שיש לו איזו עצה איך להתמודד עם הבעיה הארורה הזאת? או מישהו שיכול לעודד ולעזור? תודה:)

שלום לך יש לי דרך מהירה לעודד אותך. ראשית, את מודעת למצבך. תארת מאד יפה את הרעב הרגשי והפיסי, כך שאת מסוגלת להבין ולהרגיש שהרעב נובע ממקור רגשי לעיתים (וזאת בניגוד לאנשים שלא יודו בפני עצמם שכך הדבר). בנוסף לכך, פנית לטיפול. אולי אינך מרגישה בטוחה להעלות נושא זה בטיפול, אך עצם ההחלטה לעזור לעצמך מבחינה רגשית, עשוייה לסייע לנושא האכילה. הרשי לי לעודד אותך להביא נושא זה לטיפול. האם את צריכה להתבייש בהתנהגות שאת לוקחת עליה אחריות ומגיעה עבורה לטיפול? זכרי כי לרוב האנשים יש חסרונות, בעיות וקשיים כאלה ואחרים, אך לא כולם נוקטים בצעד טיפולי על מנת לקחת אחריות על עצמם. את בדרך הנכונה. עדכני מה חשבת. גילי

24/06/2010 | 21:32 | מאת: איילת

שלום גילי, קודם כל תודה רבה על התגובה והתמיכה שלך! אני יודעת שהמודעות שלי לכך שאני אוכלת מצורך רגישי זה טוב אבל אני תוהה לעצמי במה אני יכולה להחליף את האוכל אם יש לזה תחליף בכלל? לגבי הפסיכולוג, נראה לי שאני באמת צריכה לאזור אומץ ולדבר איתו על הנושא, אני מקווה שאציח לעשות זאת ואם לא חשבתי אולי לנסות לעבור לפסיכולוג אחר...ושוב, תודה:)

לא ציינת האם את מטופלת אצל תזונאית, אך אם אינך, אני ממליצה בחום שטיפול של תזונאית המתמחה בהפרעות אכילה ילווה את התהליך. ליווי של תזונאית הנו הכרחי על מנת להצליח לשנות את הדפוסים המעשיים ולא רק את התחושות והרגשות. יש תזונאיות המתמחות בהפעות אכילה בכל קופת חולים. זה עניין מאד מהותי שיכול לקדם אותך מהר יותר. גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית