אכילה רגישת

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

21/06/2010 | 15:43 | מאת: מירה

חולת צליאק, יש ימים שאני מרגישה מדוכאת מהעבודה והמלימודים ואז אני טורפת שוקולד עם פריכיות? האם זו אכילה רגשית . באופן ריגל אני אוכלת כפוף לתפריט של הידאטנית עם חריגות לכן או לכאן.

שלום לך אכילה רגשית אינה אבחנה רפואית (כגון אנורקסיה) אלא תיאור של מצב בו האכילה נשלטת על ידי הרגש באופן בולט. שתי מילות מפתח בפנייתך הנן רלוונטיות לעניין הרגשי. כתבת שאת חוזרת "מדוכאת" מהעבודה וכן שאת "טורפת" מזון שאני מבינה שאסור על פי התפריט שמותאם לצליאק. כלומר, מצב רגשי מסויים מביא אותך לאכילה חסרת שליטה ועל כן תארת מצב שבו האכילה היא רגשית. נשמע שיטב לך אם תוכלי למצוא דרכים אחרות לנהל את הרגשות הקשים עמם את חוזרת הביתה לאחר העבודה, ותוכלי לעשות זאת בטיפול נפשי, לא בהכרח ארוך אם העניין מאד ממוקד. ייתכן שתוכלי לשתף את הדיאטנית שלך במצב, ותוכלנה לחשוב על שינוי בתפריט כך שבחזרתך הביתה תוכלי לאכול משהו שאת אוהבת, אך בתוך מסגרת ולא מתוך תחושה שאת טורפת ומאבדת שליטה. עדכני מה חשבת. גילי

22/06/2010 | 13:19 | מאת: מירה

אני אוכלת רק אוכל שקשור לצליאק, גם כשבא לי לאכול.לא אוכלת אוכל שאינו קשור לצליאק. הבעיה שאני אוכלת כמויות באותו יום מאותו דבר.אני נוטה לשמור יום למחרת.הייתי פעם אוכלת כמויות גדולות של שוקולד חלבי, ומאז הדיאטנית אזנה אותי עם פריכיות שוקולד. המשקל שלי באופן רדיל יציב עם נטיות להעלות עד קילו.

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית