חברה בולימית

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

13/04/2010 | 14:01 | מאת: דנה

שלום, יש לי חברה טובה בת 30 שסובלת מהפרעת אכילה כבר 12 שנה. בעבר היתה מאושפזת בתל השומר ומטופלת ברמב"ם כיוון שאנחנו מהקריות. בשנים האחרונות היא לא מטופלת בשום מסגרת ורק לאחרונה גילינו שהמצב שלה כבר הגיע לזה שהיא לא מצליחה לעכל שום אוכל. היא היתה אוכלת המון ואז מקיאה במשך שנים אבל עכשיו גם אם היא אוכלת משהו קטן היא מקיאה אותו - בנוסף היא מתעמלת בצורה אובססיבית בחדר כושר. היא בחורה מאוד פעילה, עובדת במשרה מלאה, גרה לבד אך יש לה בן זוג כבר שנה ויש לה אותנו שאנחנו חברות טובות שלה אבל כמה שאנחנו לא מדברים איתה ומנסים לעזור לה - ההרגשה שהיא לא רוצה לעזור לעצמה - היא מסרבת ללכת לטיפול אפילו במסגרת טיפול יום או לפנות לפסיכולוג כי היא אומרת שהיא לא מאמינה במסגרות האלו כיוון שזה לא עזר לה בעבר. אנחנו דואגים לה מאוד ופוחדים שיקרה לה משהו - אני בעבר סבלתי גם מהפרעת אכילה והייתי אנורקסית ואני רואה את הסימנים האלה אצלה - איך אפשר לעזור לה אם היא לא רוצה לעזור לעצמה ? היא אמרה שהיא מוכנה לשקול ללכת לקבוצת תמיכה - את חושבת שזה יעזור ? והאם את מכירה קבוצות כאלה באזור מגורינו - קריות חיפה ? נשמח לקבל כל עזרה כי פשוט קשה לעמוד מהצד ולראות אותה הורסת את עצמה והיא לא מבינה את זה תודה, דנה

שלום דנה מתנצלת על העיכוב בתגובה שלי. הקושי לראות אדם סובל ותחושת חוסר האונים שמתלווה לכך הם עצומים. נשמע שחברתך התברכה בך כחברה אכפתית ואוהבת. לעיתים דרך טובה לנסות ולשכנע אדם לטפל בעצמו היא להראות לו כמה סבל וכאב הוא גורם לסביבתו, ולבקש ממנו שילך לטיפול עבור האנשים שאוהבים אותו, אם לא עבור עצמו. זה לא תמיד מצליח ואני מניחה שאולי היא גם שמעה ממך דברים כאלה בעבר. אם היא מוכנה לשקול משהו - קחו זאת בשתי ידיים. אם קבוצת תמיכה מתאימה לה- אז זה קצה חוט של שיתוף פעולה מצידה. אני לא מכירה קבוצות כאלה בחיפה אך בוודאי יש. שווה לבדוק עם העמותה הישראלית למניעת הפרעות אכילה. את מוזמנת לפנות אלי במייל ואנסה לחפש קבוצה יחד איתך. בהצלחה. גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית