אכלנית כפייתית

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

21/03/2010 | 22:34 | מאת: דלית

גילי שלום שמי דלית ואני בת 35 אמא לילדה בת 3.5 ותינוק בן 3 חודשים. מגיל הנעורים אני סובלת מהפרעת אכילה בעבר הייתי בולמית,בהריון הראשון סבלתי מדכאון ומהרעבה סוג של אנורקסיה קלה.והיום אני 20 ק"ג עודפים אחרי לידה ואני בדכאון.האוכל מדבר אלי דפוסי התנהגות של אכילה בסתר וחיפוש אחרי חומרים בעיקר סוכר וקמח מביאים אותי לחוסר יעילות ותחושה שאני בירידה קוגניטיבית גדולה.קשה לי לאסוף את עצמי אני מרגישה מסוממת מהאוכל ולא מסוגלת להפסיק. אני לא יודעת אם יש קשר לדכאון אחרי לידה או שזה קשור לאוכל. על פניו אני מתפקדת מתארגנת מטפלת בילדים אך בפנים אינני מאושרת לא טוב לי וזה מעגל קסמים שאני לא יודעת איך לשבור אותו.אני כבר 6 שנים פוקדת את הקבוצות של או אי אבל כרגע אין לי כוחות אפילו ללכת לקבוצה.לאחרונה חשבתי על טיפול תרופתי. שאלתי: איך זה עובד? מהו הטיפול התרופתי בהפרעות אכילה. אני מניקה והאם זה לא מפריע? ואיך בכלל מגיעים לאיש טיפול מתאים.(אני גרה בצפון הרחוק) תודה

שלום דלית ראשית, אני מתנצלת על הזמן שלקח לי לענות לשאלתך החשובה. את מתארת מהלך ארוך שנים של הפרעת אכילה הלובשת ופושטת צורות שונות. התחושה שאינך מאושרת כעת, יכולה להוות סיבה לאכילה הרגשית שאת מספרת עליה, והיא יכולה להיות גם תוצאה של אכילה רגשית, אשר גורמת לך להרגיש חסרת שליטה ולא מאושרת. בד"כ, זה באמת מעגל קסמים כפי שתיארת. לפני הטיפול התרופתי, תהיתי האם היית או שאת מצויה בטיפול נפשי כלשהו. הטיפול הנכון בהפרעת אכילה , הוא שילוב של מספר גורמים: טיפול פסיכולוגי (רגשי), טיפול של תזונאית המתמחה בהפרעות אכילה (ולא כזו שתגיד לך את המובן מאליו), ובמידת הצורך, גם טיפול תרופתי. גם בדכאון בלבד, מומלץ שלא לטפל רק באמצעות תרופות. בעיני יש מקום להערכה פסיכיאטרית על מנת להבין האם את נמצאת במצב של דכאון אך גם אם תקבלי טיפול תרופתי, לצערי הוא לא יפתור את הדפוסים שהתרגלת אליהם. רק פסיכיאטר יוכל לענות לך ביסודיות על השאלות לגבי הנקה וכו'. הסדר שבעיני עליך לנהל את הדברים כפי שאני רואה אותם הוא: פניה לפסיכיאטר בראש ובראשונה, פניה לתזונאית וכן טיפול נפשי. ניתן לקבל בד"כ את כל אלה במרפאות ציבוריות או פרטיות המתמחות בהפרעות אכילה. ישנה מרפאה ציבורית בצפון, באזור הגלבוע, אשר עוסקת גם בהפרעות אכילה ושמה, "תחנת העמקים". http://www.hebpsy.net/community.asp?id=2 מקווה שזה מספיק קרוב לך. אם לא, ניתן למצוא פסיכיאטרים, תזונאיות ומטפלים בהפרעות אכילה גם דרך קופת החולים בה את חברה. מקווה שזה עוזר. שיהיה המשך חג טוב. את מוזמנת לעדכן מה חשבת ולכתוב לי במייל אם יש צורך בעוד הכוונה [email protected]

01/04/2010 | 18:42 | מאת: דניאל

שלום הציבור לא מודע ורצוי לידע שבין שאר סוגי הטיפולים ההומאופתיה מטפלת בכול סוגי הפרעות האכילה ללא יוצא מין הכלל בהצלחה מרובה. אני סבלתי ממכלול התופעות כשלך ובדרגה הכי חמורה על גבול המוות תמידית הדבר היחידי שהבריא אותי לחלוטין בכול הרמות של כול התופעות האלו ברמה הריגשית מחשבתית התנהגותית פיזית היה ההומאופתיה. בהצלחה דניאל

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית