אני אוכל הרבה כדי לא לחזור לעבר

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

10/03/2010 | 21:35 | מאת: אבי

אני היום בן 30 עד גיל 26-27הייתי אוכל מעט והייתי רזה ,אפילו עם תת משקל. יום אחד החלטתי שאני יתחיל לאכול בכמויות וב3 השנים האחרונות עליתי מאוד במשקל ,היום שאני עם משקל שמעל הממוצע אני מרוצה בסה'כ ,אבל אני פוחד פחד מוות לחזור לעבר ובגלל זה אני ממשיך לאכול הרבה ,התחלתי להוריד את כמות האוכל ולעשות יותר ספורט כדי לשמור על גזרה סבירה ,מה שמצחיק שלפעמים בתת מודע אני מרגיש שאני עדיין האיש עם התת תזונה כמו ההיפך מאנרוקסיה או משהו בסגנון .

שלום אבי אתה מתאר יפה כיצד הדימוי הפנימי שלנו, מנותק פעמים רבות מהמציאות הנוכחית, ונשען ממצבים משמעותיים ומתמשכים בעברינו אתה אוכל כדי לא לחזור לתת התזונה. האם התייעצת עם תזונאית? יעוץ כזה יוכל לבחון מהן הכמויות וההרכבים התזונתיים שאתה זקוק להם על מנת לשמר את משקלך והחל מאיזו כמות האכילה אינה נדרשת אלא נובעת מחרדה לרזות מעניין לחשוב האם הרזון של פעם מייצג עוד חלקים בך שהיית רוצה להפרד מהם ולא רק רזון קונקרטי אני בטוחה שיש כאן בפורום בנות רבות שההודעה שלך מעורררת בהן תחושות שונות שהרי בד"כ הפרעות אכילה נובעות מנסיון לרדת במשקל, אך אני חושבת שקוראות יכולות להרוויח מהתיאור שלך שמלמד שהדברים הם כל כך פנימיים, שהגוף מסמל עבורינו כל מני דברים שהיינו רוצים להרגיש כלפי עצמנו, ושהמצב האובייקטיבי אינו העניין המרכזי אתה מוזמן להמשיך לכתוב, גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית