ילדה בת 5

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

04/03/2010 | 13:15 | מאת: ענת

שלום הבת שלי בת 5 שיש לה הפרעה התנהגותית באוכל היא לא אוהבת הרבה לאכול ישנם ימים שלמים שהיא לא אוכלת בכלל ואם היא ממש רעבה אז היא אוכלת בכמויות ממש קטנות טופלנו בעבר בשניידר באישפוז יום אבל המצב משם רק החמיר היא ילדה שמאוד מודעת לעצמה ואוהבת את עצמה ובתקופה האחרונה היא גם התחילה לדבר על זה היא מסתכלת כל היום מול המראה ובוחנת את כל הגוף שלה ואומרת" "אמא יש לי בטן שמנה וזה בכלל לא יפה" ואם היא רואה אותי אוכלת אז היא מעירה לי שאני יהיה שמנה ושזה לא יפה וגם עכשיו בזמן האחרון שהיא מכניסה משהו לפה אז היא אומרת שבא לה כל הזמן להקיא ושכואבת לה הבטן. בעבר תמיד רדפנו אחריה עם אוכל וגם שיחדנו אותה הרבה בשניידר דרשו מאיתנו להפסיק לרדוף אחריה ואמרו לנו שהיא תיהיה רעבה אז היא תוכל עכשיו הפחד שלי שהמצב לא התדרדר לאנורקסיה כי הבת שלי היא ילדה מאוד קשה באופי שלה וגם יש לה אנמיה קלה בגלל שהיא לא צורכת את המזון שהגוף זקוק לו היא לוקחת בינתיים ברזל אני לא יודעת מה לעשות עם המצב אני כל לילה חושבת על היום שהיא לא מכניסה כמעט כלום לפה שלה ומאוד מוטרדת מהעניין אשמח שתיעצו לי הנדון בתודה מראש ענת

שלום ענת נשמע אכן מצב מתסכל ומדאיג עבורך. אין לי עצות פרט לפניה לגורם מקצועי שילווה את התהליך ויעזור לבת שלך ולכם לשנות את הדפוסים הללו שנתקבעו. זו אולי תשובה מתסכלת בפני עצמה אך בעניין כזה קשה לתת "עצות" כי אותה התנהגות אצל ילדים שונים יכולה להעיד על עניינים שונים ולפעמים אפילו הפוכים ולכן צריך שהעצות תינתנה בהתאם להיכרות עם בתך ואתכם ולא באופן כללי. מה שבטוח- לא להזניח את זה. גם אם לא הייתם מרוצים במקום אחד, יש עוד אפשרויות רבות. אתם לא צריכים להתמודד עם זה לבד. זו מחלה לכל דבר ובדיוק כמו שלא הייתם מתמודדים לבד עם מחלה נפשית אלא פונים לעזרה, כך גם כאן. אל תקחו הכל על הכתפים שלכם. בהצלחה, גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית