גילי שלום

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

26/05/2009 | 11:04 | מאת: טל

ברכות לפורום החדש שפתחת, אשמח לשמוע את עצתך , בנוגע לבעיה שיש לי שנתקפת בולמוס אכילה בד"כ בשעות הערב - אוכלת כמות גדולה בזמן קצר מבלי יכולת להפסיק ולא מפסיקה אלא כשמרגישה ש"מתפוצצת" ורוצה להקיא.. אך בד"כ לא עושה את זה אף שמאד רוצה ומרגישה רגשות אשמה וכעס עצמי אציין שבעבר הרחוק יותר (אני בת 40) הייתי בולמית בערך מגיל 14 במשך כ15 שנה , וזה פסק בהדרגה (גם בעזרת טיפול פסיכולוגי ובעיות שיניים). אבל לא מצליחה להיפטר לחלוטין מהדפוס הזה. מרגישה שנסוגה אחורה .. אנא - עזרתך. בתודה.

שלום טל ותודה על הברכות ברוכה הבאה לפורום את מתארת בערבים בולמוסים עם קושי לשלוט, ללא הקאות (לשמחתנו ללא הקאות, שהרי הן מעשה מסוכן ומזיק לגוף ולנפש) את גם מתארת בולימיה והחלמה בעברך ותחושה שאת נסוגה אחורה כעת. ובכן, ישנם מצבים בריאותיים והתמודדויות נפשיות שונות, אשר משתפרים במהלך חיינו ובתקופות אחרות חוזרים להעסיק. אין פירוש הדבר שחזרנו אחורה, אלא שמגיע שלב נוסף הדורש התמודדות. הפרעת אכילה הנה במידה רבה סמפטום נפשי המעיד על קשיים אחרים מתחת לפני השטח. יתכן שבשלב זה של חייך, קשיים חדשים מעסיקים אותך, ונפשך קוראת לעזרה, להרגעה ולטיפול, דרך חזרתם של הבולמוסים אם את מצליחה להזדהות עם התחושה שמשהו מורכב יותר עבורך בתקופה זו, תוכלי לגשת לטיפול נפשי נוסף לפרק זמן כלשהו, וההסטוריה שלך מראה שאת יכולה להעזר בטיפול שכזה בנוסף, את יכולה לפנות לתזונאית ובפרט לכזו שמתמחה בהפרעת אכילה (קיימות במרבית קופות החולים יחידות להפרעות אכילה), ולבנות איתה קווים של אכילה והתנהלות שיוכלו להתאים לך ואולי להוריד את תדירותם של הבולמוסים מוזמנת לכתוב מה החלטת לעשות וכיצד מתקדם בברכה, גילי

26/05/2009 | 23:41 | מאת: טל

היי גילי ותודה על תשובתך המעמיקה. מסכימה שהקאות מזיקות לגוף אך לנפש? אצלי זה גורם להקלה ולתחושת תיקון של הבולמוס. מרגישה שמאד קרובה להקיא אבל עד עכשיו הצלחתי לעצור זאת. אולי זה יישמע מוזר אך מרגישה דברים שהרגשתי אז... גובהי 1.70 ומשקלי 58 +- (אז שקלתי 72 ק"ג)ומרגישה שאני מלאה. כשקונה בגדים תמיד מבקשת מידות יותר גדולות ולא רואה עצמי כרזה למרות שכך אומרים לי. כאילו השריטה נשארה..(?) צדקת שאני עוברת תקופה קשה...- חוסר סיפוק מהעבודה, מהיעדר זוגיות ובכלל מהיעדר חיי חברה. הבעיה שאני עובדת במערכת הבריאות ויכולה לפנות באופן פרטי בלבד וגם כך פרנואידית שלא אכיר ושלא יכירו אותי. מרגישה קצת חסרת תקנה ודי עייפה מכל הטיפולים. יש אולי ספר שאוכל להיעזר בו?/ביבליותרפיה? המון תודה.

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית