הפרעת אכילה?

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

16/12/2009 | 17:07 | מאת: נועה

שלום גילי.. אני בת 16 עוד מעט ואני תקופה די ארוכה מתעסקת באוכל.. התחלתי דיאטה לפני חצי שנה בערך [שהיא לא הייתה טובה] אבל הורדתי את מה שרציתי 9 קילו ! כולם פירגנו,הגעתי למשקל שרציתי,הייתי גאה בעצמי,אהבתי את איך שאני נראית.. עד שעכשיו אני איבדתי את השליטה שהייתה לי אני לא מפסיקה לחפש אוכל אני לא שבעה אף פעם.. אני כל הזמן אוכלת פשוט כל הזמן ! העלתי 5 קילו.. וזו אכזבה ענקית בשבילי וגם ההורים שלי התחילו להטיף לי שהעלתי וזה לא בסדר ואיך זה קורה ושאני צריכה להוריד את מה שהעלתי וכל מיני הערות כאלה.. הייתי אצל דיאטנית קלינית..ירדתי במשקל גם אצלה והפסקתי לפני חודש בערך ללכת אלייה כי זה מפעיל עליי לחץ שאני כל שבועיים צריכה לרדת במשקל.. התחלתי לקחת כדורים משלשלים..ואחרי ארוחות כבדות[בדרך כלל רק פעם בשבוע לאחר ארוחת שישי]אני לוקחת.. רק שהשבוע האחרון אכלתי יותתתתתתתתר מידי ! ולקחתי כל יום כדורים יום אחד זה ממש עשה לי רע וכאבי בטן נוראיים.. עשיתי יום הפסקה ולקחתי יום אחרי איזה 3-4.. אני נשקלת 3 פעמים ביום.. זה נהיה נורמה אצלי אני כבר לא שמה לב למה שאני עושה.. אני לא מצליחה להוריד את מה שהעלתי אני ממש על סף ייאוש כשאני מסתובבת עם חברות שלי שהן נראות כל כך טוב ושהן מדברות שהן שמנות ושהן צריכות להוריד במשקל בא לי פשוט לתת להן מכות ושישימו לב למה שבאמת קורה מסביבן.. זה כזה מציק אני לא יכולה לראות אותי ליידן.. אז אני משתדלת לא לצאת איתן בערבים..ואני מפסידה כל כך הרבה מזה.. ! אני מפחדת להראות את הפרצוף שלי,מתביישת באיך שאני נראית.. ובבית ספר אני מדלגת לרוב על ארוחת בוקר ויש לי שתי חברות שכל הזמן שמות עליי עין ומטיפות לי שאני יאכל ואם אני לא אוכלת אז הן מתעלמות ממני ועושות לי פרצופים ואז אני צריכה לאכול בכוח ולא מתוך רצון והבנה אז לא יוצא מזה כלום.. ואני ממש לא רוצה לערב את ההורים שלי בזה זה הדבר האחרון שאני רוצה לעשות! וללכת ליועצת?גם לא בא בחשבון כי מנסתם היא תעביר את זה למחנכת\הורים וואטבר.. מה אני יכולה לעשות? אשמח לתשובה במהרה,תודה רבה :)

היי נועה טוב שפנית. נשמע שאת מפתחת הפרעת אכילה וצריך לעצור את התדרדרותה בדחיפות! עלייך לפנות לטיפול נפשי בנושא הפרעת האכילה. מדוע אינך רוצה לשתף את ההורים בכך שאת זקוקה לעזרה? הם הרי הבחינו בכך בעצמם. את יכולה לפנות למרפאה ציבורית או לטיפול פרטי אך חשוב שההורים יהיו מעורבים. אם אוכל לעזור במציאת מקום שמתאים לך את מוזמנת לפנות במייל [email protected] ובינתיים הפסיקי בדחיפות עם המשלשלים כי את נכנסת לבור שעלול להיות קשה עד בלתי אפשרי לצאת ממנו גילי

17/12/2009 | 19:30 | מאת: נועה

כי אני חושבת שאני יכולה לשלוט בזה לבדי רק שאני לא מבינה איך קורה שפתאום העלתי הכל והכל נהיה בלאגן מטורף! ולפני חודש הכל היה נורמלי למרות שהיו ניצוצות של משהו שהולך להתפתח.. -והכדורים הם אלו שכרגע איכשהו גורמים לי להשאר בשפיות כי אם לא אקח אותם אני אמשיך להעלות ואז בכלל זה יידכא יותר ויותר.. אני ממש לא רוצה שיידעו מזה אני בן אדם ממש סגור אני כל הזמן מדחיקה דברים וחושבת שהכל בסדר אצלי..

17/12/2009 | 19:37 | מאת: ירדנה

היי נועה, רק שתדעי שאת לא לבד.. לצערי יש ימים שאני לא מפסיקה לטחון ואז יום למחרת צמה כדי לפצות.... אין לי מושג כמה את שוקלת, אני רוב חיי הייתי בחורה די רזה, אך בחודשים האחרונים, אני רק עולה ועולה במשקל ולא מצליחה להוריד אותו, ומילא לא מצליחה להוריד את מה שעליתי, אני פשוט לא מפסיקה לאכול. אני מניחה שצריך לשמור על האופטימיות ולתפוס את עצמנו בידיים, אני לא לוקחת כדורים אך עושה המון ספורט, למעשה משתמשת בספורט כמו שאת משתמשת במשלשלים.. קשה לתת עצה כשאני בדיוק באותו המצב, אבל אני מנסה להזכיר לעצמי שיש בחיים יותר חיובי מאשר שלילי...לפעמים זה עוזר לי (לפעמים לא :).... אולי לזכור את זה יעזור גם לך :) ירדנה.

17/12/2009 | 21:57 | מאת: נועה

אני עושה גם המון ספורט כמעט כל יום במשך שעה וחצי שעתיים ושורפת המון קלוריות ואני אוכלת הרבה ולוקחת כדורים ואז ממשיכה לאכול ואשכרה זה נהיה משהו מהסרטים זה לא מניח לרגע.. כל הזמן אני חושבת על זה.. זה לא מניח לי לרגע.. ואם אני אומרת לאחת מהחברות שלי על זה אז היא תתחיל עם ההתעלמויות במקום להיות איתי אך מצד שני זה טוב לי שיש מישהו שיודע מה עובר עליי מישהו קרוב ,חבר קרוב

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית