לגילי שלום

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

18/11/2009 | 06:59 | מאת: טל

הודעה ארוכה שכתבתי עכשיו נמחקה אז אנסה לכתוב מהר ובקיצור. יש לי בעיה ולא יודעת אם להגדירה כבעיה כי אולי רוב האנשים סובלים ממנה(?)בערבים יש לי התקפי אכילה בלי שליטה ואחכ חרטה וייסורים וכעס על כך שלא שלטתי. מפחדת להשמין ובינתיים עליתי 5 ק"ג. יש לי בחילות אבל לא מצליחה להקיא ו"לתקן" את הטעויות שעושה (בעבר הרחוק סבלתי מבולימיה). דווקא בתקופות שהייתי מדוכאת ירדתי במשקל והרגשתי עם זה טוב ועכשיו כשקצת יותר עצבנית ובאי שקט עקב תסכולים מהחיים...קשה לי לשלוט וזה מתבטא בבולמוסי אכילה מבחילים. יש לך עצה בשבילי או אולי טיפים לטיפול עצמי?? תודה רבה

היי טל. איזה מעצבן שנמחקת הודעה ארוכה.. מכירה את זה. נשמע שאת סובלת פעמיים. פעם אחת בשל מצב רגשי סוער ותסכולים, ופעם שניה בשל נסיון לווסת רגשות אלה על ידי אכילה, דבר המביא לתחושה פיסית לא טובה (עליה במשקל, בחילה) ולתחושה נפשית קשה (תסכול נוסף, תחושת חוסר שליטה). העצה הטובה ביותר היא לפנות לטיפול רגשי בשלב הראשון. בפורום ישנה רשימה של מקומות לטיפול בהפרעות אכילה אך גם של מרפאות ציבוריות שונות לבריאות הנפש. זו האפשרות הזולה ביותר. אפשרות אחריה היא לפנות לפסיכולוג דרך קופת חולים (תשלום מדורג בהתאם למשך הטיפול)או לפנות באופן פרטי לחלוטין (סביב 300 לפגישה). בכל מקרה, בטיפול הייתי ממליצה לעבד גם את תחושות התסכול והרגשות הקשים וגם את ההתנהגות שסגלת לעצמך כדי להתמודד עם הרגשות, התנהגות אשר למרבה הצער אינה יעילה. לא להזניח את המצב! מעבר לעליה במשקל מדובר במעגל שיחריף. בכל מקרה, לא להקיא ולא לנסות להפטר מהאוכל בדרך שאינה טבעית כי הדבר רק יחריף את המצב. עדכני מה חשבת גילי

18/11/2009 | 18:23 | מאת: טל

תודה על תשובתך המהירה. נכון שיש לי בעיית ויסות רגשות... קושי להתמודד ורצון לוותר מהר- לברוח או להיעלם איכשהו.. ואני כבר בטיפול פסיכולוגי אבל מאד קשה לי וגם למטפלת... (הדגש אינו על הפרעת אכילה שאני לא יודעת אם יש לי?... אבל כן על עיבוד רגשי) הבעיה שמרגישה שזה לא מספיק לי פעם או פעמיים בשבוע- לכן ביקשתי טיפים לעזרה עצמית. כבר די מיואשת ועייפה... תודה

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית