אכילה רגשית

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

31/10/2009 | 02:59 | מאת: אלין

שלום, אני בחורה בת 23, במשקל ממוצע. סובל כבר מספר שנים מאכילת יתר, אכילה רגשית ברגעי קושי נפשי, בדידות ואולי אפילו דברים שאני לא מדעת אליהם. זה מאוד מפריע לי, אני מרגישה שזה לא פיצוי אלא ענישה עצמית, ומפריעה העובדה שמאוד קשה לשלוט בזה אם בכלל. אני מאוד רוצה לפתור זאת, פניתי לרופאת משפחה, אני ממתינה ליצירת קשר מטעם פסיכיאטר אשר הפנו אותי אליו. בכל מקרה אשמח לנסות להבין ולהתמודד עם הדבר עד אז, להכין את עצמי לטיפול ולדעת מהם סוגי הטיפול המוצעים במקרים אלה.. תודה

31/10/2009 | 22:03 | מאת: הילי

הילי נאלצתי למחוק את הודעתך למרות הכוונה הטובה. לא מקובל להציע בפורום שמות של ארגונים ספציפיים או מטפלים ספציפיים ובוודאי שלא לבקש מהגולשים להכנס לאתר מסויים ולהגיע למספר מפגשים. א את יכולה לציין מנסיונך מה עזר לך ויכולה לציין שאת נעזרת בארגון אכלני יתר כפייתיים, אך אין ביכולתך להמליץ על כך לאדם ספציפי מעבר לשיתוף בנסיונך האישי. תודה על שיתוף הפעולה ואת מוזמנת להמשיך לכתוב בניסוח יותר אישי גילי

שלום אלין וברוכה הבאה לפורום אכילה רגשית כשמה כן היא. נובעת לא מצורך פסיולוגי אלא מצורך רגשי-נפשי. הטיפול המומלץ במקרים אלה הוא שילוב בין טיפול פסיכולוגי היורד לשורש הרגשי של הבעיה, לצד ליווי התנהגותי על ידי תזונאית המתמחה בהפרעות אכילה, אשר מסייעת לך בזמן אמת לשנות דפוסי חשיבה והתנהגות ולשמור על אכילה מאוזנת. מבחינת מסגרות, ישנן מסגרות המתמחות בהפרעות אכילה דרך קופת חולים, ישנם כמה מרכזים בשירות הציבורי המתמחים בכך ומקבלים מטופלים בהתאם למקום מגורים (איכילוב, תה"ש, מרפאת הנוטרים ברעננה, הדסה עין כרם ועוד) וקיימת אפשרות פרטית של מרכזים פרטיים או של פסיכולוג ותזונאית פרטיים העובדים בשיתוף כצוות. בקופ"ח התשלום לטיפול הפסיכולוגי והתזונאי הנו מדורג, בפרטי פגישת פסיכולוג סביב 300 ש"ח ותזונאית 100 ש"ח לפחות. במרפאות הציבוריות השירות ללא תשלום. בכל מקרה אין לך צורך לבקר אצל פסיכיאטר בשלב זה כי טיפול תרופתי אינו רלוונטי בד"כ לפני שמתחילים בטיפול פסיכולוגי ואצל דיאטנית לשאלות נוספות [email protected] 0544959060 ומעבר לכך יש בפורום בהודעות קודמות רשימות מסודרות עם טלפונים של כל המרכזים להפרעות אכילה טוב שפנית. שיהיה הרבה בהצלחה גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית