אנורקסיה?

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

23/10/2009 | 18:18 | מאת: סאם

שלום,אני בת 15 גובה 1.53 ומשקל ,קודם כל הייתי רוצה לדעת אם זהו משקל תקין לגילי ולגובהי.לפני כשנתיים שקלתי 21 ק"ג יותר ממה שאני שוקלת כרגע והחלטתי לקחת את עצמי בידיים ופצחתי בדיאטה שכללה איסור מוחלט של מתוק כמו שוקולד וכו',פיצות, חטיפים וכל הדברים המשמינים וכך הגעתי למשקלי,עד היום אני מאוד מפחדת לאכול דברים משמינים ואני לא אוכלת אותם בכלל מהפחד של ההשמנה,רציתי לשאול איך לדעת אם יש לי אנורקסיה,אולי היא מתחילה או משהו כזה:אני מפחדת מהשמנה,אני סופרת קלוריות בכל דבר וכמעט בכל יום אני מחשבת את כמות האוכל שאכלתי ביומן קלוריות באינטרנט ואם חס וחלילה אני אוכלת קל' ומשהו ביום אני מתאכזבת וחושבת שאשמין,אני אוכלת 3 פעמים ביום ו3 ארוחות קטנות כמו פירות וירקות או מעדנים,אני נשקלת בכל יומיים ואני די מרוצה מהמשקל הנוכחי אך כשאני רואה שהמשקל זז קצת לכיוון אני שמחה ואז כשהוא הוא שוב חוזר ל אני שוב חושבת לעצמי שהנה אני משמינה. האם הסימנים מתאימים לאנורקסיה שמתחילה או שכבר בעיצומה ואם כן מה לעשות

שלום סאם. אני מתנצלת שלקח לי זמן לענות. מחקתי מההודעה את המשקל שלך כי בד"כ אני משתדלת שלא יהיו מספרים ספציפיים בפורום, אך המשקל שלך בהחלט מעיד על תת תזונה. בנוסף, העיסוק הרב במה לאכול והחשש מהשמנה מראים שקיימת בהחלט הפרעת אכילה. עלייך לפנות קודם כל לבדיקת רופא, וכן לטיפול נפשי (פסיכולוגי) וטיפול אצל תזונאית המתמחה בהפרעות אכילה. תוכלי לעשות זאת דרך קופ"ח/מרפאה ציבורים המתמחה בהפרעות אכילה בהתאם למקום מגורייך/באופן פרטי יש בפורום רשימות מסודרות של המקומות המתמחים בהפרעות אכילה. תגידי לי אם מצאת את זה בפורום. בכל מקרה את חייבת טיפול בדחיפות גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית