הגדרות

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

21/10/2009 | 22:14 | מאת: שדגכשגכש

הגעתי לטיפול פסיכולוגי בעקבות התעסקות אובססיבית עם אוכל ועם פעילות גופנית (עד לרמה של שחיקה). עם זאת אני משתדלת לאכול בריא וגם האוכל שאני "מתנפלת" עליו הוא לרב פירות, דגנים דלי קלוריות וכו'. המשקל שלי בגבול העליון אבל לא חורג מתקין. המטפל שלי טען שהתנהגות כזו הופכת אותי לבולמית. האם זה נכון? מה ההגדרה? איפה עובר הגבול בין קצת חסרת שליטה או קצת אובססיבית לבולימיה?

שלום לך ההגדרה של בולימיה על פי ספר האבחנות הפסיכיאטרי -DSM IV, מורכבת ממספר קריטריונים שניתן בקלות לבדוק אם את עומדת בהם או לא. אך זו אינה שאלה רלוונטית. את מתארת שאת סובלת מהפרעת אכילה, במובן שיש התעסקות אובססיבית עם אכילה ופעילות גופנית וכן התנפלות על מזון בסיטואציות שונות. מדוע ההגדרה משנה? גם אם את עונה על כל הקריטריונים של בולימיה וגם אם רק על חלק, הרי שההתנהגות והמחשבות גורמים לך סבל ויש צורך לשנותם. נשמע שנפגעת מאמירתו של המטפל שלך שאת סובלת מבולימיה. אולי תוכלי להרחיב על זה קצת? גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית