עזרה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

26/09/2009 | 07:57 | מאת: מאיה

אני לא יודעת מה לעשות. אני עושה שבוע-שבוע בצבא. בשבוע שאני בצבא אני אנורקסית, אני אוכלת תפוח, קפה ומרק 10 קלוריות ביום, אני עושה כמעט כל יום ספורט ועסוקה כל היום באוכל. יש לי גם תופעות של אנורקסיה, נשירת שיער, ירידה בחשק מיני, קור מתמיד. בשבוע שאני בבית אני אוכלת הרבה, מנסה למצוא כל הזמן דברים לאכול ויש לי התקפי אכילה, אני מרשה לעצמי כי אני יודעת שאני "צמה" שבוע אחרי. בבית אני עושה בערך פעם בשבוע ספורט. לפני התפקיד הנוכחי הייתי כל יום בבית והייתי שומרת במהלך השבוע, אך אוכלת טוב, ובסופ"ש הייתי מרשה לעצמי להתפנק. אני מודעת לבעיה שלי, פניתי לתזונאית שלא עוזרת כיוון שאני בעצמי יודעת מה אני "אמורה" לאכול. בנוסף פניתי לקב"ן שגם לא עוזר לי, הוא התמקד רק בקשיים שלי בבסיס ולא בהפרעות אכילה. בנוסף שיתפתי את אמא שלי ואת חבר שלי שכל יום מזכירים לי לאכול אך זה לא עוזר, אני יודעת שאני צריכה לאכול אבל קשה לי מאוד כי זה משמין ואם אני אוכל בבסיס אני אצטרך למתן את האוכל בבית, מה שמאוד קשה לי. אני כבר לא יודעת למי לפנות, אני רוצה לצאת מזה ולא יודעת איך

מאיה היקרה טוב שפנית להתיעץ כאן. נשמע שאת סובלת מהפרעת אכילה חמורה שפוגעת באופן חמור בגופך ונובעת וגם גוררת קשיים נפשיים. עלייך לקבל טיפול מקיף ומתאים, הכולל: 1. בדיקות גופניות להערכת החוסרים שבגופך ובדיקת מצבך הגופני הכללי (מומלץ לבצע בדחיפות על ידי רופא כללי או רופא המתמחה במטבוליזם -חילוף חומרים) 2. טיפול נפשי ממוקד בהפרעות אכילה 3. טיפול תזונאי אצל תזונאית שמתמחה בהפרעות אכילה. שילוב זה ניתן לקבל במרפאות המתמחות בהפרעות אכילה (יש רשימה בפורום) או באופן פרטי. ישנם מרכזים שכאלה בתה"ש ובהדסה עין כרם (ירושלים) ובעוד מספר מקומות בארץ. האם את יכולה לממן טיפול פסיכולוגי פרטי? מה דעתך על טיפול באופן כללי? אל תזניחי את המצב! חבל שהפרעת האכילה תשתלט על חייך במקום שיתמלאו בדברים טובים אחרים. עדכני אותי מה חשבת ונראה כיצד מתקדמים גילי

26/09/2009 | 23:41 | מאת: מאיה

אני רוצה לקבל עזרה אבל אני לא יודעת אם זה אפשרי במסגרת הצבאית. אין לי אפשרות לממן טיפול פרטי. כשסיפרתי לרופא הצבאי ערכו לי בדיקות דם שיצאו תקינות ושלחו אותי לקבן ותזונאית שלא כל כך עוזרים

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית