לא יודעת כבר מה לעשות

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

30/07/2009 | 21:47 | מאת: sonrisa

שלום לכם. אני קוראת הרבה כאן על הפרעות אכילה, אך בעיקר מדברים על אנורקסיה ובולימיה. ואני סובלת מהפרעת אכילה הנוספת: אכילת יתר כפייתית. אני בת 50, גובה 168 ס"מ, ושוקלת 110 ק"ג. עשיתי במהלך חיי כבר כל דיאטה אפשרית, היתי בכל הקבוצות תמיכה, ניסיתי הכל, כל פעם מורידה 10, 15 ק"ג, מפסיקה את הדיאטה, וחוזרת לעלות במשקל עם ריבית. ולא כל כך יודעת כבר מה לעשות. אני מרגישה שאני זקוקה לעזרה, אך לא מוצאת את העזרה המתאימה לי. התייאשתי מדיאטניות, התייאשתי ממפגשים, התייאשתי כבר מעצמי. הרגשת הכשלון רודפת אותי כל ערב, אחרי שבבוקר הבטחתי לעצמי שהיום יהיה יום שונה, שהיום אצליח לשלוט באוכל. ושוב אני נכשלת. כל יום מחדש מה לעשות?

שלום לך אכילת יתר כפייתית אכן לא זכתה כאן לבמה מפוארת, אך כפי שאת מתארת, מדובר באורח חיים שגורם לסבל נפשי ופיסי אתייחס לכמה אלמנטים בכתיבה שלך. ראשית, שמת דגש רב על עניין המשקל בכתיבתך. כתבת שאת יורדת במשקל באמצעות דיאטה ומעלה בחזרה. הייתי מציעה לך לשים פחות דגש על עניין המשקל עצמו. מטרתך צריכה להיות לאכול באופן שיהיה לך יותר נעים. נסי שלא להתמקד במשקל עצמו. הרי דפוסי האכילה הכפייתית היו מתסכלים אותך ולא היו נעימים לך גם אם היה מובטח לך שלא תעלי במשקל. העניין השני הוא הדגש ששמת על כך שבערב יש תחושת כשלון לאחר שהחלטת שהיום תאכלי אחרת. שימי לב. כששמים מטרות גדולות תחושת הכשלון היא גדולה. אל תכריזי מראש על ימים כמוצלחים. נסי לאכול בצורה רגועה את הביס הנוכחי ולא את הארוחה הבאה. נסי להתמקד במה שקורה עכשיו. כרגע. במקום להחליט לאכול בצורה שונה היום (מה שקשה לבצע), נסי לחשוב מה הדבר הקטנטן ביותר שאת יכולה לשנות באכילה שלך היום, בהשוואה לאתמול, ולהסתפק בשינוי זה. אני ממליצה בחום על הספר "צעד קטן לשינוי גדול" של ד"ר רוברט מאורר, אגם הוצאה לאור. בספר זה, מתוארת דרך הקאיזן היפנית, לשינוי הרגלים והשגת מטרות, על ידי צעדים קטנטנים. מומלץ מאד. נסי לפעול לפי השיטה שם (יש תרגילים מאד מסודרים). זהו ספר קטן, קליט וקריא. לא פרוייקט מסובך אלא נגיש ונעים. בכל מקרה, לחשוב בקטן. עדכני גילי

01/08/2009 | 10:40 | מאת: sonrisa

תודה ! מעניין.. מסתבר שיש לי את הספר בבית. ופעם, כשקראתי אותו, בהחלט התחלתי ליישם משהו קטן ממנו.... במקום להחליט שכל ערב אני עושה הליכה, דבר שלא הצלחתי לעמוד בזה והרגשתי כשלון כל יום מחדש, החלטתי רק שכשאני חוזרת מהעבודה אני נועלת נעלי ספורט. זאת היתה כל המטרה שלי. כמובן שהדרך משם להליכה היתה יותר קצרה (גם אם לא עשיתי אותה כל ערב, הרי "לא נכשלתי", כי המטרה שלי היתה "רק" לנעול נעלי ספורט!) אני אקרא אותו שוב, ואחזור ליישם ממנו דברים. ועל זה תודה ענקית. עם כל זה, אני עדיין מרגישה שאני זקוקה לעזרה מקצועית. מה נראה לך? ומה את מכירה שיכול לעזור לי? (כמובן שאני לא מדברת על דיאטנית :-)... כי אני יודעת בדיוק מה לאכול !)

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית