אורח חיים בריא מול אכילה לא נורמלית

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

08/08/2016 | 21:52 | מאת: רן

שלום רב. יש לי בעיה. יש לי OCD והפרעת חרדה. אני מאז גיל ההתבגרות פעם שמן ופעם יותר רזה. בשנים האחרונות מאז שגילו לי את זה יש לי בעיה. ברגע שאני מתחיל להיכנס לאורח חיים בריא - המחשבות הטורדניות והפרעות החרדה גדלות וגדלות ואז רק שאני אוכל אוכל שמן מאוד, ג'אנק וכו', מן הסתם, אז החרדות יורדות לגמרי. מה עושים כדי לפתור את הבעיה הזאת? אני עם כרס די שמנה ולא מצליח לשים לכרס השמנה סוף.אודה לעזרה.

שלום לך וסליחה גדולה על כך שלקח לנו זמן רב לענות. היתה לנו תקלה וההודעה שלך נפלה בין הכסאות :( מקווה שעדיין רלוונטי. הדבר המרכזי שעליך לעשות הוא לטפל בראש ובראשונה בהפרעת החרדה. האוכל השמן הוא ה"פלסטר" שהנך מגייס לפצע המדמם הזה וזה עוזר באותו רגע אך כפי שכתבת לא פותר את הבעיה וגם מוסיף בעיה נוספת שהיא ההיבט של עודף משקל שמסכן את בריאותך. אני ממליצה לך לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי ולהתמודד עם נושא החרדות בראש ובראשונה. המון בהצלחה!!!

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית