אכילה רגשית אצל ילד בן 4

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

05/05/2015 | 13:58 | מאת: רונית

שלום, אני אמא לילד מקסים וחכם בן 4, אני ואביו התגרשנו לפני שנתיים. תמיד הבן שלנו היה בעודף משקל ולפני כשנה רופא המשפחה שלח אותנו להתייעצות אצל דיאטנית, שהתחלנו אצלה תהליך והפסקנו באמצע (משקלו בגיל 3 תאם למשקלו של ילד בן 6, פי 2 מגילו בעצם). שמנו לב שהילד שלנו אוכל בלי סוף למרות שהוא אוכל יותר ממה שאדם בוגר אוכל ונראה לנו שלא מדובר ברעב פיזיולוגי אלא יותר רגשי ואז מתחיל מאבק על אוכל - אנחנו מנסים לעצור אותו והוא ממש יכול להיכנס להתקף זעם אם לא נותנים לו את התוספת של האוכל שהוא רוצה. עשינו לו בדיקות דם והן יצאו תקינות כך שלא מדובר במשהו פיזיולוגי. הייתי רוצה לשמוע מה דעתכן בנושא, האם בגיל כזה יכולה להופיע אכילה רגשית ? אני חוששת שאני גורמת לילד נזק מכך שאנחנו כל הזמן עסוקים איתו באוכל ומגבילים אותו. אשמח לדעתכן

שלום לך רונית. יש לי כמה דברים לומר לך שלדעתי את צריכה לנסות ולקיים עוד היום: 1. אם לילדך היתה תמיד בעיית משקל, אז בהחלט צריך לדעת טוב יותר איך להרכיב את התזונה שלו, ולא להפסיק את הביקורים אצל דיאטנית. אם אין לו בעיה פיזיולוגית, יכול להיות שהתזונה שלו צריכה להשתנות מבחינת מהות המזונות. 2. צריך לעשות ברור לגבי המצב הרגשי שלו, באופן כללי ובמיוחד לאור הגירושין שלכם. האם עשיתם משהו בענין הזה? האם היה לכם ליווי רגשי לתהליך הזה? בגיל הזה צריך לפנות למטפלים מומחים לגיל הרך בלבד! 3. החל מהרגע הזה, להפסיק להאבק אתו על המזון ולא למנוע ממנו בכוח שום דבר. אפילו לא לדבר אתו על כך שהוא צריך לאכול פחות או להימנע מאכילה כלשהיא, כיון שכל דבר כזה רק יחמיר את הבעייה. צריך כן לשנות את איכות התזונה שלו ואת ההרכב שלה, בשום אופן לא לדבר על השמנה או דיאטה. את מוזמנת להתקשר אלי לטלפון 052-4491234, ואוכל להמשיך לייעץ לך. מאחלת לך הצלחה וכל טוב.

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית