אכילה רגשית לילדה בת 8

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

20/02/2015 | 00:47 | מאת: אמא מודאגת

אני מודאגת מאוד בתי בת 8 ומזה כשנתיים משמינה כל שנה המון היא כבר הגיעה למשקל של 41 ק"ג שזה המון למרות שהיא גבוה . היא כל היום מתעסקת באוכל בעיקר בזמי בית הספר שהיא לא בבית . היה לי זימון מהיועצת והמחנכת ששיחקה עם ילדה שהיא כלבה והילדה זורקת לה פסטה לרצפה והיא מרימה ואוכלת . אני מיואשת ולא יודעת מה לעשות ישבתי איתה להמון שיחות כל בוקר אני שמה לה כל טוב לבית הספר ואוכל בריא אך היא רק משמינה. חשוב לי לציין שאני אם חד הורית הילדה לא מכירה את אביה . כמו כן אין לה אחים או סבים זה רב הזמן אני והיא וחברים ומשפחה . האם יתכן שהיא אוכלת מתוך החסכים שלה ??? מה עליי לעשות? למי לפנות . אשמח להצע דחופה תודה.

שלום לאמא המודאגת, ברור על פי מה שאת מתארת שבתך אוכלת גם מסיבות רגשיות, אולם אין לי יכולת לדעת על פי התאור שלך מה מציק לבתך ועם מה היא מתמודדת. אמנם את מתארת מצב של בדידות כלשהיא שאתן נתונות בו, אולם זה לא בהכרח מסביר את הקושי של בתך. מה המצב החברתי שלה? האם היא נפגשת עם חברות אחר הצהריים? אני ממליצה לך מספר דברים: 1. תנסי לטפח כמה שניתן את הקשרים החברתיים של בתך. 2. תפעלי לשלב אותה בפעילויות ספורט או חוג ספורט באופן קבוע, דבר שיכול לעזור לך לנקז רגשות ותסכולים וגם מתח. 3. אם את רואה שהקושי נמשך, תבררי לגבי טיפול רגשי עבורה . מקווה שעזרתי, ואשמח לענות על שאלות נוספות,

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית