אני אוכלת את עצמי לדעת

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

02/01/2014 | 11:48 | מאת: נעמה

שלום רב, בשנים האחרונות שמתי לב שאני הרבה פעמים אוכלת בגלל מצב רגשי ולא מתוך רעב. למשל: היום בבוקר הספקתי לאכול חפיסת שוקולד מריר, פרוסת לחם, שתי תאנים יבשות ומאפינס וזה עוד לפני 10 בבוקר. הטריגר הבוקר היה בני החולה. אני מתוסכלת מאוד מכך שאני רק הולכת ומשמינה ואז אני נכנסת למעגל של תסכול שגורם לי לאכול יותר. הלחץ שלי יכול להיות מדבר פעוט, בעלי לא עונה לטל' ואני נלחצת שמשהו קרה לו וישר פונה למקרר ולארון האוכל, אני נמצאת אחה"צ לבד (מה שקורה לרוב) עם שלושת ילדי הקטנים ומרוב לחץ מהבאות אני אוכלת ללא הפסקה. אני כבר ממש ממש מתוסכלת מהמצב ורוצה שזה יפסק. אני מגעילה את עצמי והופכת להיות חסרת אנרגיות, עצבנית, עצובה ולא כייפית. אני רוצה לעצור את המעגל הזה.

02/01/2014 | 13:29 | מאת: דליה

כתבת בדיוק את מה שקורה לי. וכבר השמנתי נורא. רוצה לצאת מזה.

שלום רב. המצב של אכילה מתוך תסכול ותנודות רגשיות הנו שכיח, מוכר וכואב, בעיקר בקרב נשים אך לא רק. לשמחתי בשנים האחרונות נתקלתי באשת מקצוע מדהימה אשר מצליחה לתת מענה למעגל האכזרי הזה במספר מאד מצומצם של פגישות. אני מומחית בתחום כבר שנים רבות ומכל אנשי המקצוע שנתקלתי בהם היא עושה את העבודה המהירה והמדוייקת ביותר. שמה רינה בלום והיא מטפלת בגישה נרטיבית וגרה בצורן. לשמחתי לאחר שכנועים רבים מצידי היא החלה לטפל גם באמצעות שיחות וידאו כך שניתן להנות ממנה מכל הארץ. אני ממליצה עליה בחום. ניתן לקרוא על השיטה הייחודית שלה כאן http://www.hebpsy.net/community.asp?id=53 וזה הטלפון שלה: 052-4491234 לאחר שאני ממליצה על אנשי מקצוע אני תמיד מבקשת לכתוב לי איך היה אז אשמח לעדכון בהמשך :)

07/01/2014 | 14:37 | מאת: דליה

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית