ילדה בת 7 מסרבת לאכול

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

19/09/2013 | 17:32 | מאת: אילנית

שלום רב, לנכדתי בת ה- 7 בזמן שאכלה ארוחת ערב לפני כחודש,נתקע בגרון חתיכת פלפל שגרם לה לשיעול והקאה, ומאז מסרבת לאכול אוכל מוצק בטענה שהיא פוחדת שיתקע לה שוב בגרון. בהתחלה ניסתה לאכול החזיקה בפה והלכה לירוק לא בלעה, כך נהגה במשך יומיים שלושה, עכשיו מוכנה לאכול רק מעדני חלב, וקצת מרק עוף צח, ניסינו לעשות לה מילקשייקים מפירות וחלב היא מסרבת בטענה שזה לא טעים. לפני כשבועיים פנו לפסיכיאטרית שאמרה שהילדה לא זקוקה לטיפול פסיכיאטרי וכן לא לתרופות והפנתה לפסיכולוגית, הילדה ממשיכה לטעון שהיא פוחדת לבלוע, מצהירה על זה שזה הפחד שלה, ורק אתמול התחילו איתה עם טיפול תרופתי (והרופאה אמרה שלוקח שבוע עד שהתרופה מתחילה להשפיע). הילדה מאד רזה, (אף פעם לא היתה שמנה) אך הפעם נראית נורא, אני טוענת שהיא צריכה טיפול שידריך אותה איך לחזור ולאכול בהדרגה לאט לאט אוכל מוצק, גם ממתקים היא לא אוכלת.האם אנורקסיה יכולה להתחיל בגיל כל כך צעיר ? אני מאד מוטרדת, אני יודעת שצריך סבלנות, ונקווה שהטיפול התרופתי יתחיל להשפיע וירגיע אותה. האם לאור מה שסיפרתי, את יכולה להמליץ לנו על טיפול מסויים, האם כדאי לפנות לבית חולים ? (אני ביקשתי שיפנו לבית חולים אך לא רצו להפחיד את הילדה ולקחו אותה למכון פרטי). אודה לך מאד על תשובתך. חג שמח

שלום לך! הפסקת אכילה בעקבות חנק היא תופעה שכיחה אצל ילדים ואיננה קרובה או קשורה לאנורקסיה. צר לי שהחלו איתה טיפול תרופתי לפני שניסו טיפול פסיכולוגי מסוג קוגניטיבי התנהגותי. להערכתי היא לא תצטרך הרבה פגישות אך זו צריכה להיות מטפלת מומחית בילדים. מאיפה אתם בארץ? יש אלפון של כל המטפלים בגישה הנ"ל לפי מיקום בארץ. נסי למצוא שם מישהו לפי אזור מגורים ובדקי אם יש ניסיון עם ילדים. http://www.itacbt.co.il/74049/%D7%90%D7%9C%D7%A4%D7%95%D7%9F-%D7%90%D7%99%D7%98-%D7%94 אם לא תסתדרו את מוזמנת לפנות אלי בפרטי יש לי המלצה על מישהי באזור ת"א ואוכל לברר על אזורים אחרים. אני ב 0544959060 או במייל [email protected] גילי

20/09/2013 | 14:38 | מאת: אילנית

אני מודה לך על תשובתך המהירה,אם לא יחול שיפור במצבה אני אצור איתך קשר. חג שמח

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית