בת 16 וחצי דאגה למשקל

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

06/08/2018 | 22:18 | מאת: מירן

היי, אני בת 16 וחצי מאז ומתמיד הייתי רזה, לא נוהגת לאכול בריא כמו ירקות ופירות ואוהבת שטויות כמו שוקולדים, מתוקים ואוכלת בכל שעה שבא לי אני נכנסת לשירותים לפחות פעם פעמיים ביום ותמיד הייתי נעה בין המשקל 53-48 ואני מטר 1.61 אני תמיד חשבתי שאני רזה ולא ייחסתי ככ חשיבות לזה או למה שאני אוכלת פשוט אכלתי בלי לחשוב אבל כבר שנה בערך שהתחלתי להכנס לדאגות של אני בתקופת ההתבגרות אולי השומן יבוא לי במכה אחת וישפיע עליי בעתיד? במשפחה שלי אני היחידה שרזה ככה שזה לא מ-גנים האם אראה גם כמוהם מתישהוא? אם אני צריכה לשמור על עצמי? אז בערך כמה חודשים הורדתי סוכרים מהשתייה שלי וחודשיים שבתחילתם הייתי במשקל 48.0 אני עושה הליכות פעם פעמיים בשבועיים ספורט בבית( לא רק על מנת לשמור על משקל, גם כדי לייצר שרירים במקומות שרציתי בלי קשר) והתחלתי לאכול פחות ולחשוב יותר על מה שנכנס לי לפה אני כן מתלבטת וחושבת פעמיים האם כדאי לאכול שוב עוד שוקולד שוב עוד מתוק ומוותרת התחלתי יותר לחשוב כרגע אני שוקלת 45.5 אני לא מרעיבה את עצמי ולעולם לא הייתי בעד דברים כאלו אבל אני מפחדת שזה לא טבעי כל המחשבות שלי והאם זה הגיוני לפחד שאשמין במכה אחת ושאני לא אשאר רזה ואראה בסופו של דבר כמו המשפחה שלי.. חייבת התייעצות

06/08/2018 | 22:19 | מאת: מירן

חשוב לי לציין שאני גם סופרת קלוריות כמעט לרוב לפני שאני אוכלת..

שלום לך מירן. במשפט אחד? המחשבות האלה מזיקות לך וכדאי שתנסי לחזור כמה שניתן למצב הקודם בו אכלת הכל לפי טעמך ולא הקדשת לכך מחשבה. אם את מתקשה לעשות זאת בעצמך אני ממליצה שתפני לטיפול.

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית