בעברי סבלתי מאכילה כפייתית

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

15/03/2017 | 01:29 | מאת: נופר

אחרי הרבה שנים של עבודה על עצמי, ולא מעט טיפולים, אני בשליטה ואוכלת מה שצריך בלי אובססיות ובלי בולמוסים. והאוכל לא משתלט לי על החיים והכל טוב. אז יש לי בעיה אחת שכל פעם אני נתקלת בה מחדש: בבית הוריי אני לא מצליחה לשמור על אכילה נכונה. גם בכמויות וגם בסוג מזון. אני כבר הרבה שנים לא גרה עם ההורים. נמצאת וגרה עם בן זוג הרבה שנים, אז מגיעה מידי פעם לבקר את ההורים. מה דעתכן? את סוג המזון כנראה לא אוכל לשנות. אבל הכמויות ובכלל תחושת ה"איבוד שליטה". זה פשוט מרגיש לי מוזר שזה קורה. אפילו בבילויים וחופשות זה לא קורה לי. יש לי סלידה מכל מאכלי הג'אנק.

שלום לך. התופעה שאת מספרת עליה מאד נפוצה. הרי לכל הבעיות שיש לנו עם האכילה קיימות סיבות רגשיות, ולפעמים בבית ההורים יכולות להתרחש שתי תופעות: האחת היא שמשהו בבית ההורים מזכיר את הסיבה או הסיבות הרגשיות שגורמות לקשיים, והשנייה היא שבבית ההורים מרגישים לפעמים סוג של פורקן או רצון להיתמך ולהרפות, וזה מביא לתגובה באכילה. אני מציעה לך פשוט לא להיכנס ללחץ בגלל זה, הרי אינך גרה קבוע אצל ההורים, ולכן לשינוי זמני באכילה מדי פעם אין הרבה משמעות. למצוקה שאת נכנסת בכלל זה יש השפעה רבה הרבה יותר.

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית