חוסר איזון במשקל.

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

04/10/2012 | 00:12 | מאת: מיכל

שלום, הייתי מטופלת אצל פסיכולוגית קלינית במשך שנתיים ללא קשר לבעיות אכילה, כלומר לא ממש דברנו על זה, כל חיי הייתי שמנה העלתי והורדתי במשקל, נאבקתי בו תמיד.בתחילת הטיפול ולאורך השנה הראשונה עליתי הרבה במשקל, אחר כך הלכתי לדיאטנית (משהו שעשיתי לראשונה בחיי) וירדתי במשך שנה ממש יפה וגם הבעיות שבאתי לטיפול התחילו להסתדר במקביל.... לפני חודשיים סיימתי את הטיפול ושוב אני מוצאת את עצמי עולה במשקל....וכאילו לא ממש אכפת לי וזה קורה לי המון..רק אחרי שאני עולה הרבה אני נזכרת להבהל ולרדת שוב....... השאלה שלי איך שומרים על משקל לאורך זמן? האם זה נקרא הפרעה? כי זה לא בריא..וזה לא אנורקסיה ולא בולמיה.מה זה בדיוק לעלות ולרדת כל הזמן? מעולם לא הקאתי או נגעלתי מעצמי. אני יודעת בדיוק מה עליי לאכול (אבל לא ממש מצליחה לווסת) עזבתי גם את הדיאטנית כי התחלתי לעלות ובכלל לא התאים לי ללכת סתם אם אני לא מתכוננת להשקיע. וגם איך יודעים שהאכילה היא רגשית? כלומר ברור לי שכשרע אני אוכלת, אבל גם כשמשעמם או לפעמים סתם בלי סיבה...ונמאס לי מהלופ הזה לעלות ולרדת ואני לא מסוגלת לשמור על משקל קבוע לאורך זמן. מה את מייעצת לי לעשות? תודה מראש מיכל.

היי מיכל וברוכה הבאה לפורום. ברגע שאת מתארת שיש שינוי באכילה כתוצאה ממצב רגשי, הרי שזו אכילה רגשית. לכל אדם יש אגב מידה של אכילה רגשית השאלה האם המשקל מושפע באופן משמעותי ואת מתארת שכנראה שכן. אני חושבת שזה שלב נהדר עבורך לפנות לתזונאית המומחית בהפרעות אכילה ואכילה רגשית. משפט כמו שכתבת "לעלות ובכלל לא התאים לי ללכת סתם אם אני לא מתכוננת להשקיע" אינו רלוונטי במקרה של תזונאית שהתמחותה היא אכילה רגשית. תזונאית טובה המומחית באכילה רגשית עוזרת לגייס את הכוחות להשקעה, דבר שאינו נכון אצל תזונאית "רגילה" שיכולה לעזור בעיקר לאדם שהגיע עם הכוח והמוטיבציה להשקיע. לפיכך אני מציעה לך לפנות למישהי שזו הכשרתה. אשמח להמליץ לך על תזונאיות כאלה בהתאם לאזור מגורייך. [email protected]

04/10/2012 | 08:34 | מאת: מיכל

האם יש תזונאיות כאלה דרך קופת חולים? או משהו לא יקר?

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית