גילי אגר שלום

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

13/07/2012 | 16:28 | מאת: חמוד

אני בחורצ'יק עם נטייה להשמנה. הולך לפסיכותרפיה גם בגלל זה. רוצה לשאול אותך משהו מביך. המטפלת שלי מדהימה. היא עוזרת לי המון. והיא בהריון מתקדם. אז אני נורא שמח שיהיה לה תינוק. זה ממש מרגש אותי. אבל אני קצת מקנא בבעל שלה. הוא חי איתה ואוהב אותה ומזדיין איתה - ואני לא. עד עכשיו הצלחתי להתעלם מזה. עכשיו זה כבר קשה. היא הרי נכנסה להריון איכשהו... על ידי מישהו אחר... הרגשות האלה שלי נורמליים?. זה בסדר שאני מפנטז להיות האהוב של המטפלת? שאני נמשך אליה רגשית ומינית?. שאני מקנא בבעל שלה. (כמובן שקשר שלי איתה לא היה קורה, זה עבירה אתית. אבל אני מקנא במי שמגשים את זה איתה). אני נורא רוצה לדבר על זה איתה, אבל אני מפחד. כמטפלת היא אולי תדע להתמודד. אבל כאישה זה יכול לזעזע אותה לגמרי. היא יכולה להיכנס להלם מזה, שאני מת לאהוב אותה ולהיות איתה רומנטי ולהזדיין איתה. את לא חושבת?. (אם מטופל היה אומר לך את זה, לא היית מזועזעת?). בשורה התחתונה: המטפלת מדהימה והיא עוזרת לי המון. ממש ממש עוזרת לי. ואני רוצה להמשיך את הטיפול, עד הלידה ואחרי החופשת לידה. זה אפשרי לדעתך?. למרות הבעייה שהזכרתי?. כי אני נורא רוצה, ואמשיך להתיחס לטיפול הכי ברצינות.

שלום לך. לא רק שמה שאתה מתאר הוא נורמלי, אלא שהוא נחשב לחלק בסיסי בטיפול פסיכולוגי. פרויד התייחס לתחושות כאלה בטיפול ומטפלים מודעים לקיומן ויודעים כיצד להתמודד עמן בטיפול. המונח המקצועי לתיאור התופעה הוא "העברה אירוטית". תוכל לקרוא סיכום הרצאה מקצועית בנושא בקישור הבא. http://www.hebpsy.net/articles.asp?id=2080 אני בטוחה שהמטפלת שלך יודעת להתמודד על הנושא השכיח הזה בטיפול והפתיחות שלך בנושא תוכל לקדם את הטיפול לדעתי. בהצלחה.

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית