הפרעות אכילה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

16/06/2012 | 05:15 | מאת: מעיין

היי, קוראים לי מעיין אני בת 19 וסובלת מהפרעות אכילה (בולמיה ואנורקסיה) כבר 7 שנים. אני מטופלת אצל פסיכולוגית ודיאטנית קלינית ובכל זאת רציתי להתייעץ איתך בנוגע לכמה נושאים: דבר ראשון אני מעוניינת לדעת אם יש לך טיפים בנוגע לעצירת הדחף לאכילת יתר (בעיקר של דברים מתוקים ומאפים). מה אני יכולה לעשות לפני שהדחף מתחיל.. אילו דברים יכולים לגרום להפחתת הצורך במתוק ובאכילה מופרזת (מאכלים מסויימים, פעילויות מסויימות) ובמקרה והבולמוס כבר החל, מה אפשר לעשות במטרה לעצור אותו? דבר שני, אשמח לדעת אם יש המלצות על ספרים, מאמרים או אנשים שאני יכולה להתייעץ איתם או להעזר בהם בנוסף לטיפול שאני מקבלת. תודה רבה והמשך יום טוב, מעיין.

היי מעיין כל הכבוד על היכולת לטפל בעצמך ולנסות ולהשיג עוד מקורות מידע ותמיכה. בנוגע לשאלה הראשונה- את למעשה צריכה לשאול את עצמך את השאלה הזו. מדוע? כי לאנשים שונים דברים שונים יכולים לעזור במניעה או עצירה של בולמוס. נסי להתבונן בימים בהם לא היה דחף למתוק. מה היה שונה בהם? מה עשית? מה הרגשת? מה הייתה תחושתך לגבי עצמך? נסי ללמוד דווקא מהימים ה"טובים" ולא לחפש מה הייתה ה"טעות" בימים הפחות טובים. בנוגע לספרות- יש המון המון ספרים של עזרה עצמית ושל סיפורים אישיים של אנורקסיה ובולימיה. אני חושבת שהכי טוב שתגיעי לספרייה או לחנות ספרים גדולה ותעייני בספרים השונים. כך תוכלי לראות מה מהם מדבר אלייך.זה מאד שונה וקשור לטעם, סגנון כתיבה ועוד. הנה כמה דוגמאות, שימי לב ששם המחבר כתוב ראשון ולאחר מכן שם הספר. שיהיה בהצלחה! איתן בכר, 2002. הפחד לתפוס מקום, אנורקסיה ובולימיה: טיפול לפי גישת הפסיכולוגיה של העצמי. הוצאת ספרים ע"ש י"ל מאגנס, האוניברסיטה העברית, ירושלים. ריצ'ארד א. גורדון, 1991 אנורקסיה ובולימיה אנטומיה של מגיפה חברתית, הוצאת "אח" בע"מ. מירה דנה, מרילין לורנס, נשים אוכלות את עצמן, הוצאת פסיכה. קארן ווי, 1993, אנורקסיה נרבוזה והדרך להחלמה, הרעב למשמעות. הוצאת ספרים "אח" בע"מ.

22/06/2012 | 23:25 | מאת: מעיין

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית