דופק במאמץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

17/04/2009 | 18:20 | מאת: מיקי

אני אהיה בת 30 בעוד כשבועיים, ידוע לי שה100 אחוז שלי הוא דופק של 196, בשיעורי ספינינג אני מגיעה ל181- ולפעמים אף ל189, באחד האימונים המדריך הציץ על השעון דופק שלי והעיר לי כי הדופק גבוה ומאז בכל שיעור שלי איתו הוא בודק את הדופק הבעיה היא שאני לא מרגישה שאני מתאמצת יותר מדי. דופק שלי לא במאמץ הוא בין 90 ל 113. האם יש סיבה למה הדופק שלי גבוהה כל כך? האם זה באמת לא תקין? מיקי

19/04/2009 | 11:21 | מאת: ד"ר מיקי בורשטיין

שלום מיקי, אם את אשה בריאה לחלוטין, אין מניעה שתגיעי לדופק המטרה המקסימלי בזמן פעילות ספורטיבית, ובמיוחד בספרינטים האופייניים לשיעורי ספינינג. הדופק במנוחה שציינת מעט גבוה - אני מציע לבדוק שבאמת מדדת את הדופק לאחר מנוחה מוחלטת. אם עדיין נמדד דופק מהיר במנוחה - ניתן לחפש לכך סיבות אחרות. מזל טוב ליום הולדתך.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים