א.ק.ג

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

17/04/2009 | 11:37 | מאת: סטודנטית

שלום. בן זוגי הינו ספורטאי שמתאמן 5 פעמים בשבוע פעילות אירובית ואנאירובית.לפני מס' ימים, לאחר אימון בן כמה שעות, הופיעו כאבים חזקים בצד ימין בחזה שנמשכו כיממה וחומרתן פחתה עם הזמן.לאחר כיממה הכאבים נעלמו, הוא לא התאמן עדיין לאחר המקרה והכאבים לא חזרו. באקג יצא היפוך גל T ב- V1- מה המשמעות של זה? ידוע לי לי שזה יכול להיות נורמלי במקרים מסויימים- מתי? בנוסף הוא נשלח לבדיקת טרופונין שאותה עדיין לא ביצע- במידה והטרופונין ייצא גבוה- על מה זה מעיד? אשמח לקבל תשובות. תודה

19/04/2009 | 11:14 | מאת: ד"ר מיקי בורשטיין

שלום לסטודנטית, כל תלונה על כאב בחזה חייבת להיבדק, אם כי אופי התלונות שציינת אינו אופייני לאירוע לב. היפוך גל T ב- V1 כממצא בודד יכול להתפרש כממצא תקין, אבל לא בכל מקרה. אינטרפרטציה של א.ק.ג. חייבת להתבצע ע"י רופא. בדיקת טרופונין מיועדת לאבחן אוטם בשריר הלב בשעות הראשונות להתרחשותו. אין משמעות לבדיקה ימים רבים לאחר האירוע.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים