תוצאות הולטר לאחר ניתוח מעקפים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

27/08/2009 | 09:26 | מאת: דני

אני בן 68, עברתי ניתוח מעקפים (4 במספר) לפני חודשיים. ברקע אני סובל מסכרת, שומנים בדם, יתר ל"ד- מטופל בכדורים.לא מעשן!! כחודש וחצי לאחר הניתוח הומלץ לי להתאמן במכון לשיקום הלב, עברתי בדיקת ארגומטריה והומלצה לי לאחריה בדיקת הולטר להלן התוצאות: קצב בסיסי:קצב סינוס מהירות מינימלית-58 מהירות מקסימלית- 101 מהירות ממוצעת-71 נצפו סה"כ 115 VPC'S ממספר מוקדים שונים בפיזור הומוגני ביממה. נצפה זוג VPC'S בודד נצפו סה"כ 15 APC'S הפרעות הולכה-לא נצפו שינויים בקטע ST-לא נצפו מה משמעות תוצאות הבדיקה? תודה מראש

27/08/2009 | 18:38 | מאת: ד"ר מיקי בורשטיין

שלום דני, המשמעות היא שקיימות פעימות מוקדמות בקצב הלב. בדרך כלל הפעימות הללו אינן מסוכנות ואינן דורשות טיפול, אבל צריך להסתכל על תרשימי ההולטר עצמם כדי לאמר זאת בודאות. יש מקום לבדוק האם קיימות סיבות שיכולות לעודד פעימות מוקדמות כאלה, ולמנוע אותן. תתחיל פעילות במכון לשיקום הלב, זה חשוב ומומלץ.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים