לחץ דם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

19/08/2009 | 00:27 | מאת: אדם

שלום רב, אני בן 16 וחצי ויצא לי לעשות כמה בדיקות לחץ דם שגרתיות במרפאה והלחץ דם שלי יצא גבוה. אני נולדתי עם איוושה בלב ועברתי בדיקות גם כשהייתי קטן והכל היה תקין (הרופא סבר שהאיוושה תעלם לאחר גיל ההתבגרות או מאוחר יותר) גם לא מזמן עברתי בדיקת אקו (חצי שנה בערך) ושם גם יצא הכל תקין. אני סבור שהתוצאות של בדיקת לחץ הדם יוצאות גבוהות (יצא לי בהתחלה 180/80 ואחרי זה ירד לי ל 160/80 - 140/80) משום שאני נלחץ בבדיקה עצמה ואני גם מרגיש את הלחץ בזמן שהרופא בודק (דופק חזק) וגם חשוב להגיד אני מחכה בין בדיקה לבדיקה והלחץ דם יורד. אני מפחד שיורידו לי פרופיל בבדיקות בצו ראשון. יש בדיקה כלשהי שתוכל לפסול את האפשרות של לחץ דם גבוה?

19/08/2009 | 13:44 | מאת: ד"ר מיקי בורשטיין

שלום אדם, אתה יכול לבצע הולטר לחץ-דם, אשר מודד את לחץ הדם ברציפות במשך כל היממה, ומנתק את מרכיב הלחץ מהבדיקה עצמה. זו הדרך להחליט אם הערכים שאתה מתאר אמיתיים אושנובעים רק מלחץ והתרגשות.

07/06/2010 | 21:18 | מאת: משה

מה הכוונה מנתק את מרכיב הלחץ מהבדיקה עצמה *גם לי יש בעיה דומה שאני נלחץ בבדיקת לחץ דם אצל הרופא... ובבית יוצא לי טובבבב... ואני מפחד שיורידו לי על זה בצו ראשון... יש פתרונות מה לעשות עם זה.. איך להירגע או לא יודע מה כי לא רוצה שיורדו לי על זה בצו ראשון... נב. ניסתי להתאמן בבית על זה ויוצא טוב אבל אצל הרופא עדין אני ממש ממש נלחץ... אשמח לקבל תשובה תודה רבה

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים