הצרות מסתם ריאתי+הפרעות קצב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

09/08/2009 | 09:02 | מאת: ליטל

שלום רב, בתי בת 9.5 נולדה עם הצרות במסתם הריאתי ונמצאת במעקב קבוע אצל קרדיולוג ילדים מקסים. לפני כחודשים היינו במעקב והביקור היה שיגרתי והנה תוצאות הבדיקה: נשמעה אוושה סיסטולית אג'קטילית 2/6 בגבול החזה השמאלי. תוצאות א.ק.ג סינוס, ציר 50 + QRS PR 126 QTC 388 גל T שלילי ב-1V ישנה הצרות קלה ברמת המסתם הריאתי עם מפל של 30 מ"מ יש PR קל. גודל ותפקוד חדר ימני - תקינים ופתאום לפני כחודש ימים באמצע טיול היא התעלפה למס' רגעים. רופאת המשפחה שלחה אותה לבדיקות דם - שהן תקינות אולם בהולטר נמצאו המממצאים הבאים : קצב הלב: קצב סינוס עם ממוצע של 80 לדקה ביממה (56-140) נרשמו הפרעות קצב מסוג : על חדריות בודדות 12. הופננו לבדיקת מאמץ. שאלתי היא מה אומרת תוצאת ההולטר, האם עלינו למנוע ממנה פעילויות מסוימות, האם יש צורך בטיפול כלשהו ? אם כן מהו הטיפול? אני ממש מודאגת. תודה על תשובתכם ותודה שאתם כאן בשבילנו.

09/08/2009 | 19:07 | מאת: ד"ר יוליוס הגש

מהממצאים שדווחת אין זה סביר שביתך התעלפה כתוצאה מאירוע הקשור ללב. בכל זאת, וליתר ביטחון היא תעשה מבחן מאמץ, על מנת לוודא שאין הפרעות קצב בעת המאמץ.יחד עם זאת אין להתגרות בבריאות ואים ישנם מצבים שידוע שהם גורמים לה להתעלף רצוי להמנע מהם.

10/08/2009 | 15:04 | מאת: ליטל

ראשית תודה על תשובתך המהירה. היום הילדה עברה מבחן מאמץ (הליכה על סרט נע)) להלן התוצאה אודה לך באם תתיחס לתוצאה . הדופק הסובמקסימלי המצופה לגיל 184>לדקה הבדיקה נמשכה 7.04 דקות. שיא המאמץ 10.7 METS הופסק עקב עייפות א.ק.ג נתונים קליניים קצב הלב במנוחה 85 בשיא מאמץ 180 לחץ דם במנוחה 90/60 שיא מאמץ 120/50 הא.ק.ג הראה במנוחה ושיא מאמץ - קצב סינוס תקין. הכושר הגופני: טוב לסיכום ממצאי הבדיקה מצביעים על - הושג 85% מדופק מקסימלי צפוי, לא היו תלונות. לא נצפו שינויים משמעותיים במקטע ST לא נצפו הפרעות בקצב הלב. תגובת לחץ דם תקינה. בלי ממצאים עד דופק הושג.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים