תוצאות אקו לב סטריין אצל חולת בכצ'ט

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

26/02/2016 | 06:31 | מאת: נסיה

בת 59. חולת בכצ'ט. סובלת מקוצר נשימה ולחץ בחזה בהליכה קצרה עם ירידה בחמצון. יש היפראלדוסטרוניזם ולחץ דם גבוה. בא.ק.ג RBBB כרוני. בעבר תסחיפים ריאתיים. באקו לב חדר שמאל בגודל תקין תפקוד סיסטולי גלובלי התכווצות גלובלית תקינה . lvef המדוד בשיטת סימפסון הוא 66% ללא היפרטרופיה תפקוד דיאסטולי בתבנית זרימה מיטרלית סיסטולית גל A גבוה מגל E המעיד על הפרעה ברלקסציה של החדר השמאלי דרגה 1. עליה שמאלית תקינה חדר ימין החדר אינו מורחב ההתכווצות הגלובלית מוערכת בטווח הנורמה מסתם מיטרלי אי ספיקה טרוויאלית מסתם טריקוספידלי אי ספיקה קלה הלחץ הריאתי הסיסטולי הינו 29 ממ"כ. צינתור ימני לא הראה לחץ ריאתי מוגבר. מסתם עורק ריאתי תקין קרום הלב לא נראה נוזל פריקרדיאלי. לא הודגם טכנית. האם מסביר את הכאבים בחזה קוצר הנשימה וירידה בחמצון בזמן הליכה קצרה מאוד? מה הבעייה בתפקוד של חדר שמאל? האם יש לזה טיפול? האם יש קשר לבכצ"ט? תודה

האקו סה"כ תקין ! הפרעה דיאסטולית קלה היא גם בהתאם לגיל שלא לדבר על כל מחלות הרקע. התפקוד של הלב וגם של חדר שמאל תקין ואין באקו הסבר לכאבים בחזה לקוצר הנשימה . ירידה בסטורציה במאמת קשורה למה שקורה במאמץ ולא קשורה לתפקוד תקין של הלב במנוחה.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים