אוטם נרחב על שריר הלב כגורם ל:...

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

14/04/2009 | 16:57 | מאת: בני

רופא\רופאה נכבד\ת שלום וחג שמח! לפני זמן רב עברתי אוטם נרחם בדופן חדר שמאל ומאז לא עברתי התקף\אוטם נוסף.( למזלי) .1האם האוטם הנ"ל יכול לגרום לפרפור פרוזדורים ולצורך בהחלפת מסתם מיטראלי? 2.וכו האם הוא יכול לגרום להפרעות קצב מסוג-vt- ולצורךבהשתלת קוצב דפיברילטור?

16/04/2009 | 11:36 | מאת: ד"ר מיקי בורשטיין

שלום בני, אוטם נרחב בשריר הלב יכול לגרום להפרעות קצב מסיבות שונות, בטווח המיידי לאחר האוטם וגם בטווח המאוחר, ביניהן גם פרפור פרוזדורים וגם טכיקרדיה חדרית (VT). שינויים מבניים הנגרמים בעקבות האוטם יכולים לגרום לדליפת המסתם המיטראלי, ובמקרים מסויימים אף יכול להיווצר צורך בתיקון או בהחלפת המסתם. הצורך בהשתלה של קוצב דפיברילטור יכול לנבוע מהפרעות מסכנות חיים בקצב הלב, או משינויים המעידים על סיכון גבוה להופעתן של הפרעות קצב כאלה.

05/06/2009 | 18:34 | מאת: בני

דד",בורשטיין היקר! לא הספקתי בזמנו -16 באפריל- להודות לך על התשובה לשאלתי מה-14\4- וזאת מסיבות מובנות בענין בריאותי ב-2 החדשים האחרונים. אבל גם מאוחר מתקבלת תודה והערכה. בברכה בני

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים