מיפוי לב לעומת צינטור וירטואלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

09/12/2014 | 23:39 | מאת: בתיה

שלום רב, אני רק שאלה... התוכל לציין בבקשה מה ההבדל בין מיפוי לב לבין צינטור וירטואלי ומתי יש להעדיף האחד על חשבון רעהו? בתודה וברכה בתיה

אני רק תשובה... שתי בדיקות שונות. למטרות דומות במיפוי מזריקים חומר רדיואקטיבי ועוקבים אחרי הזרימה שלו בדם והצביעה שלו את שריר הלב. באזורים עם הפרעה בזרימה יהיו פגמי מילוי שמלמדים באופן עקיף על מצב העורק שמספק דם לאותו איזור בצינתור וירטואלי מזריקים חומר ניגוד ומצלמים בשיטת CT.מקבלים את מבנה הלב,העורקים כולל מידע על חלל ודופן העורק. הצינתור הוירטואלי נחשב בדיקה יותר רגישה מהמיפוי אבל יש בה מחיר של חומר ניגוד וקרינה הצינתור הוירטואלי בדיקה מעולה לשלול מחלה בעורקים הכליליים. בדיקה תקינה מצביעה בשיעור של 99% שאין בעיה. רגישות המיפוי סביב 80-85% אם לפני נבדק שמראש הסיכוי שהבדיקה שלו תהיה תקינה (גילו,העדר גורמי סכון וכו..) אעדיף צינתור וירטואלי. הבעיה.. הוא לא בסל וצריך להפרד מכמה אלפי שקלים.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים