חסמים למיניהם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

12/08/2014 | 17:45 | מאת: אריאלה

שלום רב מה ההבדל (אם קיים) בין חסם צרור הולכה שמאלי LBBB, לבין LAHB? שניהם התגלו בשני אקו לב במאמץ שונים, ומלבדם הכול תקין. אגב בממצא הראשון כתוב חסם 'לא שלם'. וגם: האם מסוכן? תודה מעומק אריאלה

LBBB הוא חסם מלא בצרור ההולכה השמאלי שמורכב מצרור קדמי וצרור אחורי. LAHB הוא חסימה של הצרור הקדמי LPHB של השמאלי. ה LBBB יכול להיות שלם ואז יקרא CLBBB או חלקי ICLBBB. מסוכן? לא ממש. אבל חסימה מלאה של צרור ההולכה השמאלי יש לה משמעות (תלוי מה סיבתה).

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים