לחץ דם מישתנה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

30/03/2009 | 20:22 | מאת: אבי

אני בן 33 שוקל 73 שומר תזונה מאוד היפוכונדר ליפניי שבועיים ביצאתי בקופת חולים בדיקת לחץ דם התוצאה יצאה 145\90 נילחצתי מאוד קניתי מכשיר של אומרון בבדיקה ראשונה יוצא 145\88 ואחכ יורד ל130\80 121\80 130\80אני מודד כבר 3 ימים ומאוד בלחץ

31/03/2009 | 19:46 | מאת: ד"ר מיקי בורשטיין

שלום אבי, לחץ הדם שלנו אינו קבוע: הוא משתנה בכל רגע, ומתאים את עצמו למצבנו הפיסיולוגי. לכן סביר וטבעי לראות תנודות בערכי לחץ הדם, כפי שאתה מתאר. את לחץ הדם חשוב למדוד במנוחה, וללא השפעת קפה או עישון. אין להסיק מסקנות ממדידה בודדת, אלא מממוצע של ערכים הנמדדים במועדים שונים. אצל אנשים בריאים, ערכים עד 130/85 נחשבים תקינים לחלוטין, וערכים עד 140/90 נחשבים בצד הגבוה של הנורמה. אם אתה עדיין מתלבט, אסוף כ- 10 מדידות בתנאים נכונים, והיוועץ ברופא המשפחה.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים