דובוטמין

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

07/10/2012 | 00:29 | מאת: ע

שלום. באקו במאמץ עם דובוטמין, האם בדובוטמין עצמו יש קרינה? ועד כמה טובה הבדיקה הזו לגילוי מחלת לב כלילית? האם היא טובה כמו בדיקת מאמץ רגילה מהבחינה הזו?

בבדיקת אקו אין קרינה בכלל, גם לדובוטמין אין קרינה,הדובוטצין הוא חומר הגורם ללב להתכווץ מהר וחזק יותר וכך הוא מדמה מצב של מאמץ. בדיקת אקו דובוטמין טובה לפחות כמו בדיקת מאמץ רגילה והיא נותנת פרמטרים נוספים (ממדי הלב,התכווצות,פעילות מסתמים) שלא נותנת בדיקת מאמץ רגילה.

15/05/2013 | 20:41 | מאת: כרם מרים

שלום דוקטור רציתי לדעת אם אפשר לעשות בדיקת אקו לב עם דובוטמין לחולי אסטמה בתודה מראש כרם מרים

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים