מה יש לי?:/

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

30/03/2009 | 17:51 | מאת: ננה

אני נערה בת 16 וכבר מגיל מאוד צעיר הייתה לי בעיה,היו לי פתאום עלייה בדופק בצורה מוגזמת למדי,בצורה של קושי בנשימה וכאילו אני מרגישה את הלב שלי בגרון,הבעה שזו לא סתם עלייה בדופק זה קורה בפתאומי.. עשיתי כל בדיקה אפשרית,הולטר(פעמיים),הליכון וכלום..הרופאים אומרים שאני בכושר מעולה ושאין שום דבר חריג,אז למה אני מרגישה כל כך רע..זה הפסיק לתקופה ארוכה וזה חזר שוב במשך השנתיים האלה זה קרה לי 6-8 פעמים..וזה נמשך כדקה,אף אחד לא יודע מה יש לי,ואני יודעת שזה משהו לא נורלי.. להרגשתי,זה קורה לי במצבי לחץ..הגיוני שהדופק יעלה למהירות כזאת של קוצר נשימה והרגשה מגעילה(ומלחיצה מאודדד)בגלל לחץ?ומה אפשר לעשות בשביל למנוע זאת?

31/03/2009 | 09:48 | מאת: ד"ר יוליוס הגש

התקפים של דופק מהיר שמופיעים באופן אקראי קשים לתיעוד באקג. הדרך לתעד אירוע כזה היא ע"י קרדיו-ביפר שניתן להשיגו בחב' מוניטור העובדת עם הקופה. המכשיר שניתן לך יהיה אצלך מספר חודשים ובעת אירוע יתעד את תרשים האקג. באופן כזה ע"י תיעוד האירוע (הדופק המהיר)באקג הרופא יוכל לדעת אם מדובר בהפרעת קצב בה יש לטפל או בדופק מהיר פיזיולוגי בגלל חרדה מאמץ התרגשות וכו'

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים