מוות פתאומי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

07/05/2009 | 16:04 | מאת: טלי

בזמן האחרון כמעט כל יום אני שומעת על מקרה של אדם צעיר שמתמוטט ומת פתאום, במהלך פעילות גופנית בד"כ אבל גם במנוחה אתמול זו הייתה ילדה בריאה בת 11 שמעתי על סיפור דומה אצל בחורה בת 22 שהייתה עושה ריצות באופן קבוע ועברה בירור קרדיאלי מקיף ותקין לגמרי רציתי לשאול 1. האם ייתכן שכל הבדיקות הקרדיאליות בעולם יפספסו בעיה כה מהותית שעלולה לגרום למוות בגיל צעיר כלכך? 2. איך זה ייתכן שהבעיה מופיעה לא בפעם הראשונה שעושים פעילות גופנית, אלא אחרי הרבה מאמצים פתאום הבעיה מופיעה והבנאדם מת? אם יש לאדם בעיה ככ מהותית בלב, איך זה שהוא לא מתמוטט על הפעם הראשונה שהוא מבצע מאמץ?

07/05/2009 | 17:13 | מאת: ד"ר מיקי בורשטיין

שלום טלי, כל מקרה של מוות פתאומי של אדם צעיר היא אכן טרגדיה קשה לכולנו. בחלק מהמקרים הסיבה היא מחלה תורשתית או מולדת של הלב. רוב המצבים הללו ניתנים לאבחון מוקדם, אך לצערי לא כולם. בחלק מהמקרים הסיבה היא מעורבות של הלב במחלה דלקתית ויראלית, כביכול שגרתית. מסיבה זו אנו ממליצים להימנע מפעילולת גופנית בזמן מחלת חום המלווה בתסמינים דמויי שפעת. חלק מהמקרים אינם קורים מסיבה קרדיאלית, כמו למשל דימום תוך מוחי עקב מום מולד בכלי הדם. אנו ממליצים לאנשים המבצעים פעילות ספורטיבית קבועה לבצע הערכה ומעקב בסיסיים, כל אחד בהתאם לגילו ולמצבו הרפואי. כמו כן אנו ממליצים להיות ערים לאירועים של מוות פתאומי במשפחה, או לאירועים של איבוד הכרה או הפרעות קצב, ולפנות להערכה רפואית במקרה הצורך.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים